ben inşaat sektöründeyim son 5 yıldır. bundan önce babam araba fren ve baskı balataları üretirdi. üretimi bitirdiler. 1969 yılında kurulu firmamız var 50 işçiden 5 işçiye düştük. sigorta ve vergiyi yapılandırdık fakat ödemesi çok zor. paslanmaz çeliği dolar ile alıyorum tl ile satıyorum. toptancı fiyat koysada piyasa fiyat kırıdığı için zararına çalışıyoruz neredeyse. heleki insanımız o kadar çiğ süt emmişki. adamın işlerini yapıyoruz hem malzemesi hem işçiliğimiz gidiyor. adam iki senet yazıyor ya çek yazıyor ödeme günü geldiğinde bul bulabilirsin. elimizde bir sürü çek senet var. avukatları zengin ettik.
şimdi hükümete sövüp ban yemek istemiyorum da. kardeşim sen bu millete çek senet hapis yasağını kaldırırsan bu millette böyle dolandırır herkesi.
velhasıl. belediyeye iş yaptık 3 yıldır paramızı alamadık. bu işin verigisini algısın. işçisini. işçisinin sigortasını. işçisinin yemeğini dükkanın stopajını vırtını cırtını ödedik devletimize. devletimizin belediyesinden paramızı alamadık. kendisi üçkağıtçı olmuş demek istediğim. imam böyle yaparsa cemaat ne yapmasın.
Yanında çalışan işçinin aylık 2000 TL gideri var sigorta+maaş daha buna yemeği koymadık onuda sefer tasıyla getirsinler 1400 TL maaş veriyorum daha ne yapayım? Çok mantıklı değilmi sizcede..
Ben herşeyi TL ile alıyorum diyenler olduğu sürece bu ülke hiçbir zaman gelişmeyecek