Yazıyı okuyupta birşey anlamadım desem kusura bakmasın değil mi RDY?
Diğer yatırım araçları ile BTC veya Kripto para birimlerini ayıran en büyük özellik yatırım yapanların yaşları.
BTC veya Kripto paralara yatırım yapan ve alım satım yapanlarıın %70 30 yaş altındaki insanlar. Standart analizler, Standart chart incelemelerinin hiç birisi Kripto paralarda işe yaramıyor.
Hocam yazıda aslında Bitcoin'den çıkıp genele doğru bir eleştiri var. Yaş konusunda kesinlikle katılıyorum, yazı ile bağdaştırmak gerekirse de zaten Y, Z Kuşağı ilgili de ibare geçiyor. Hepimiz bu işin nasıl yapılacağına dair işleri öğreniyoruz. Yani Bitcoin balon olsa da olmasa da bize öğrettiği birtakım noktalar var. Bu kısımları es geçmemek lazım. Standart chart analiz incelemeleri tabiki işe yaramayabilir ama vakit ayırıp da coin'lerin whitepaper ve roadmap olarak paylaştıkları planlarını incelerseniz o zaman daha iyi anlayabilirsiniz. Şahsen ben bu şekilde yaptım. Standart chart'ların ötesinde bir konu var burada. Mesela Twitter'da McAfee bir tweet atsa herhangi bir altcoin ile ilgili fırlıyor o coin, bilmiyorum denk geldiniz mi.
Ripple, Verge gibi coin'ler daha güvenilir diye yazılıp çiziliyor. Neden? Çünkü bu coin'lerin amacı var. Coin'lerin özellikle şu dönemde ICO yapıp çıkarken vaat ettiği şey "para" değil, "kullanım alanı". Kimisi diyor ki ben Amazon, Google, Microsoft için ödeme altyapısı kuracağım, kimisi diyor ki yenilenebilir enerji için işleri yapacağım veya IOTA çıkıp ben de nesnelerin internetini kullanacağım.
Olayı buraya odaklar isek işte o zaman standart chart'ların da ötesinde gerçek analizler yapabiliriz.
nvidia ve bitcoin ilişkisini ben anlamadım.
Hocam olay şu, CPU ile bitcoin mining devri bitti, karlı değil bir, sen bloğu çözmeye başlayana kadar millet çoktan ödülü alıp yeni bloğa geçiyor bile bu iki.
Şimdi mining olayında GPU'ların çözme kabiliyetinin daha fazla olduğu ortaya çıktı ve şuanda da GPU mining daha karlı. E baktığınızda en büyük ekran kartı üreticileri kimler? NVidia ve AMD. Şuanda Amazon'a bir bakın, yok satıyor ürünleri. Etrafınızda mining yapan varsa onlara da sorun, çok net anlaşılacaktır konu.