Merhaba arkadaşlar ;
Bende son dönemin popüler furyasına katılıp kitap özeti sitesi açtım.Herhangi bir link paylaşımı yapmıyordum.Sadece kitap resmini özgünleştirip alt kısmına'da kitap arka sayfasını yazıyordum.Bu gün şöyle bir mail geldi bana ;

NOT : Sanırım site ban yedi.Fakat politika merkesinde ve webmaster toolsa'da herhangi bir spam veya ihlal gözükmüyor.Ben bu mesajı alır almaz reklamların hepsini kaldırdım.Sizce siteyi'de silmelimiyim ? Adsanse bir şey olur mu ? Bu gün 1 tıklamaya 10 lira vermiş.Saldırı mı oldu onu'da anlamadım.Aynı içerik'den bir sitem daha var ne yapsam bilemedim.

Sayın Kullanıcımız,
Bu e-posta, web sitelerinizden birinin şu anda AdSense program politikalarımızla uyumlu olmadığını ve sonuç olarak web sitenize reklam sunumunun devre dışı ırakıldığını bildirmek için gönderilmiştir.
Sorun kimlik numarası: xxxxx
Reklam sunumunun devre dışı bırakıldığı web sitesi:siteadi.net
İhlalin meydana geldiği örnek sayfa:https://www.siteadi.net/konulinki/
Gerekli işlem: Hesabınızdaki tüm diğer siteleri inceleyerek uyumlu olup olmadıklarını kontrol edin.
Mevcut hesap durumu: Etkin

İhlalle ilgili açıklama

Program politikalarımızda belirtildiği gibi, Google reklamları görüntüleyen siteler, kullanıcılara gerçek ve yararlı bilgiler sağlamalıdır. Kullanıcılar, hangi ürünlerin, malların veya hizmetlerin sunulduğunu öğrenebilmek için sitede kolayca gezinebilmelidir. Yanıltıcı gezinme seçeneklerine ilişkin örnekler aşağıdakileri içerir, ancak bunlarla sınırlı değildir:
  • İndirilebilir veya akış şeklindeki içeriğe yönelik yanlış iddialar
  • Mevcut olmayan içeriğe bağlantı oluşturma
  • Kullanıcıları alakasız ve/veya yanıltıcı Web sayfalarına yönlendirme
  • Web sitesinin konusuyla ve/veya işletme modeliyle ilgisiz sayfa metni

Gerekli işlem: Hesabı inceleyerek uyumlu olup olmadığını kontrol edin
Yukarıda belirtilen siteye reklam sunumu devre dışı bırakılmıştır. Ancak, AdSense hesabınız hâlâ etkindir. Ayrıca, ihlallerin devam ettiğini görmeleri durumunda, ekibimizin, hesapları herhangi bir anda devre dışı bırakma hakkını saklı tuttuğunu bilmenizi isteriz.
Unutulmaması gereken noktalar:
  • Yukarıda belirtilen URL yalnızca örnektir ve bu web sitesinin başka sayfalarında veya sahip olduğunuz diğer sitelerde aynı ihlaller söz konusu olabilir.
  • Sitenizde yukarıdaki kriterleri karşılayan tüm makaleleri/gönderileri gözden geçirmelisiniz.
  • Bu makaleler/gönderiler ile aynı sayfada reklam gösterilmediğinden emin olun.