Merhabalar hocam,
Güvenli modda grafik kartı pek kullanmadığı için kapanma yapmıyodur. Laptop'un sitesinden doğru driverleri tekrar yüklemelisin. Grafik kartının uygun driverini chip set yazılımı felan hepsini sitesinden indirip tekrar yükle uygun sürümünü. Cihaz Hp compax modeli olabilir mi? o ise kesin çözüm dediğim gibi. Isınma yapıyormu? Isınma sorunu varsa bi soğutucu alt'lık ile dene ve laptop'un donanım temizliğini yapmasını biliyorsan fan ve termal macunları yenile problem kalmaz. Çözüme ulaşırsan Konu altına belirtirsen ilgili problemi yaşayanlara da faydamız olsun
Bilgisayarın fanını temizle, güvenli modda işlem görmediği için ısınmıyor. Normal pceyi açtığında ısınmaya başlıyor ve bu nedenle kapanıyor.
Çözülmez ise alıntı yapın başka çözüm içinde bakalım.
muhtemelen işlemci ısınıyor kapatıyor macun degiş bi
aynısı bende de oluyordu fan ı maffolmuştu temizlendi filan canavara dönüştü sonra
Hocam bilgisayarınızın fanını temizleyin ve macunu değiştirin problem kalmayacaktır.
ısınma sorunu hocam macunu yenile gerekiyorsa fanı değiştir
Bencede ısınma sorunu. Gerekli temizligin, macun değişiminin yapılmasında fayda var.
fan pislikten dolayı soğutmuyor temizlenip macun değişikliği yapınca hiçbir sorun kalmaz tüm hava kanallarındaki pisliği temizle hiçbir sorun kalmaz
Fanın iyi dönmüyordur. Ortasına yağ dök
Merhaba.
Isı değerlerini takip edin kapanmadan önce yüksek değilse bildirin. Değerleri buradan bize bikdirirseniz memnun olurum
Arkadaşlar söyledikleriniz doğrultusunda CPU sıcaklığını ölçen proğram indirdim. Bilgisayarı normal olarak başlattığımda çoğu arkadaşın söylediği gibi Sıcaklık fazla idi. kısa bir süre sonra %100 (!) sıcaklık gösterdi. Daha sonra bilgisayarı söktüm fan kısımlarını iyice temizledim. Tekrar çalıştırdım.
CPU sıcaklığı düştü %50-70 arasında değişmeye başladı etkili oldu artık bilgisayar kapanmıyor (Kısa süreli denemelerde) uzun süreli açık tutamadım belki yine kapanacaktı ancak şu ana kadar kapanma mevzusu olmadı.
Bu işlemden sonra başka bir sorunla karşılaştım.
Artık bilgisayar kapanmıyor elektrik kesilmiyor ancak birden bire bembeyaz ekran oluyor.

Hiç bir işlem yapamıyorsunuz. Neyse bi format daha atayım dedim. Harddiski biçimlendirdim. Windows kurarken bu beyaz ekran mereti mevzusu birden ortaya çıkıyor ancak bu sefer windows mavisi renginde. Bir türlü format işlemini tamamlayamadım. Çözüm önerisi için tavsiyelerinizi beklemekteyim.