Forum nedir
1. isim, tarih Eski Romalılar zamanında, Roma'da ve diğer şehirlerde kamu işlerini konuşmak için halkın toplandığı alan
2. Toplu tartışma
3. Bazı sorunların görüşülerek karara bağlandığı genel toplantı
4. Tartışma alanı
"Basın, uygar ulusların forumudur."
Yukarıdaki metin TDK'nın sitesinden alıntıdır.
Biz daha birbirimizin zekasına, imanına, inanmayanına, görüşüne saygı gösteremiyoruz ki, nasıl tartışacağız. Bir başka benzer konuda da yazmıştım, bu forumda aradığım işi ya da yaptırmak istediğim işi yapacak kişiyi buluyorum. Ama tartışarak birşey öğreneceğim kişiyi daha göremedim. Tüm forum kullanıcıları neredeyse bir "Kutsal kitap" tövbe haşa, bildikleri hiç birşey yanlış değil. Yazdıklarına gelince BEYAZ, SİYAH'ı günahkar ya da hatalı görüyorlar, ama kendileri iyi durumda GRİ, biraz üzerine gittiğin zaman KAPKARA. Hakaret, üstü kapalı tehtidler, küçümseme, aşağılama herşeyi yapmaya hazırlar. Geçen gün 18 yaşında bir çocuk evimin adresini istiyor, beni aldıracakmış, bir konuda yorum yaptım diye ona. Kimse benle böyle konuşamaz gereğini yaparım diyor, 18 yaşında yani daha anne kuzuluğundan yeni çıkmış, 37 yaşında hayatın içinde kurt olmasa da kurtlarla mücadele edecen adama böyle çıkışıyor.
Küçümsediğimi, büyüklük tasladığımı sanmayın ne olur, birçok ülke gezdim, değişik dinden, dinsizden, bilim adamından en cahiline kadar binlerce insan ile sohbet ettim. Bizim halkımız kadar, "Bizden olmayanı" aşağılayan, ötekileştiren görmedim. Yazık, tartışarak öğrenemiyor, fikirleri duyarak bakış açımızı değiştiremiyoruz. Sözüm kimseye değil! Biri ateistim ben diyor, Allah nedir bilmeden, biri Müslümanım ben diyor, Kuran nedir okumadan, İncil'i daha hayatında görmeden. Ben sadece görünce dayanamıyorum yazıyorum bıktım artık, Allah'ın ismini ağzına alandan da korkuyoruz, almayandan da.