Yazdığımı okumadan pastelemedim. Daha önce okumuş olduğum 2 ayetten ilgili kısımları pasteledim. Ben 30 yaşındayım ve 12 yıldır da okuyorum. Hiçbir şeye körü körüne bilmeden/öğrenmeden inanmıyorum. Okuduğumu anlıyor ve sorguluyorum. Çoğu kişi gibi okumadan "ben müslümanım" demiyorum. Zaten müslümanım demiyorum da böyle söyleyenlerin olduğunu genelleme yaparak söylüyorum. Bu konuyu daha fazla uzatmak istemiyorum çoğunluğu müslüman olan bi webmaster forumunda olduğumuz için.. Ama sizden istenileni lütfen yapın ve ilk ayeti Oku! olan Kuran-ı Kerim'i okuyun.
bak insan, Ben bir deistim dedin,
Allah'ın gönderdiği ayetlere,Kuran'a inanmadığını söylüyorsun "Okuman İnandığın Anlamına Gelmiyor" sonra dini bilgileri keskin zekanla kullanarak müslümanlar adına genelleme yapıp "inanmadığın Kur'an'da ki öğütleri tutmalarını serzenişlerle açık açık vurguluyorsun. Senin keskin zekan varya insan, bir senin imanını keser.
"O, akıl ve iradelerini iman tarafına kullananlara iman nasib eder. Fakat akıllarını çalıştırmayanlara ise şeytanı musallat eder, o pislikte bırakır."
Aaşağıdaki şartları yerine getirmeden imanım var deme bunlar şart. Ben birine üçüne beşine inanıyorum birine inanmıyorum diyorsan bunu kendi içinde yaşa sonra ikinci mesajımda ki fakat virgülden sonrasını tekrar oku. bundan sonra yazacağın boş mesajlara(sana göre içi dolu olabilir) cevap vermeyeceğim. yeterince açık yazdım. bir 12 sene de bu yazıyı tekrar tekrar oku zor anlıyorsun.
1- Allah'a inanmak
2- Meleklere inanmak
3- Kitaplara inanmak
4- Peygamberlere inanmak
5- Ahiret hayatına inanmak
6- Kaderin, hayrın ve şerrin Allah'tan geldiğine inanmak