neye dayanarak dediğimi izah ediyim. 2015 kasımda avcılardan beylikdüzüne taşındım. 2009'dan itibaren hiç oturmadığım adreslerden adıma 6 adet kaçak elektirk kullanımından dolayı borç çıkardılar. abonelik alabilmek için ödemek, ödedikten sonra dava açmak zorunda kaldım. tabi hiç birşey çıkmadı. 6000 lira civarında bir para ödedim. yaklaşık 2 ay önce elektriğimi kestiler. sebebini sorduğumda 2015'de ödediğim dosyalardan borçlu olduğumu söylediler. tabi hemen serdim önlerine dekontları. sizin veznenizin verdiği, bir kısmını kartla, bir kısmını nakit ödediğim dekontlar, bunları siz vermediniz mi dedim. haklı olabilirsiniz ama sistemimizde gözükmüyor, onun için tekrar ödemek zorundasınız dedi acılar işletme müdürü cennet hanım. çağlayan merkeze gittim, süleyman isminde bir arkadaşla görüştüm, o da aynı cevabı verdi. paşa paşa tekrar ödeyeceksin. dekontlarla birlikte savcılığa gittim, suç duyurusunda bulundum. yaklaşık bir ay sonra gelen cevapda kamu yararına bir duurm olmadığı için kovuşturmaya gerek yok, seve seve ödeyeceksin diyor savcı bey.
üstelik avcılar işletme şefine "ee peki 2 sene sonra bana, sistemde gözükmüyor, bir daha öde demeyeceğinizi nerden bileceğim" dediğimde kurduğu cümle aynen şu "gözükmüyorsa tekrar ödemek zorundasın, yapacak birşey yok!" bunun üzerine clk yerine alternatif firmalardan birine geçip kurtulayım şunlardan diyorum, malesef mümkün değil. clk dışında bir firmaya faturalarınızı ödemek istiyorsanız 12 ayın ortalaması minimum 185 tl olması gerekiyor.
işin özeti, mehmet cengiz lafının arkasında duruyor, koymaya devam ediyor. kimse kimseyi ısırmadığı için de arada öpülen biz oluyoruz. ezbere konuşmuyorum yani. hiç birşey çıkmaz, geçmiş olsun...
Bende müşterime ait 2 sunucu ve bir adet ups in bozulmasına istinaden öncelikle elektrik mühendisi bir bilirkişiden rapor alıp sonrasında tüketici hakem heyetinden hemen hemen aynı raporu alarak sadece yanan parçaların fazlası ile ödemesini aldık. Hakem heyetinde ki adını bilmediğim erkek kişisi isterseniz bundan doğan maddi zararınız var ise (iş gecikmesi, zarara uğrama) savcılığa gidebilirsiniz dedi firma uğraşmak istemedi artık. Bende ezbere konuşmuyorum. Size geçmiş olsun. Ama hakkını aramak kadar doğalı yok. Aramaya aramaya bu hale geldik o zikrettiklerinizde koymaya devam edecek malesef.