Merhaba.
Dediklerinizde haklısınız. Çok pahalıya da kaçmıyacak şekilde kaliteli hizmet verilmeli.
Bu ucuz firmalar ile ne olduğunu söyleyim evdeki banana pi nin erişim oranı daha yüksek. Bir problem olduğunda adamların sunucu yönetimi hakkında bilgisi yok. Bir saat adama nasıl yapılacağını anlatıyorsunuz. Hazır panel sistemden yönetim ile sunu admini olunmaz.
Bir diğer konu türkiyeden barınma hizmeti alınırken düşünmek lazım. Zira hosting firmaları pek bilgi sahibi olmuyorlar. Onlar bilgi sahibi olsa veri merkezi problemli olabiliyor. Hadi diyelim bursa dgn de iyi bir hizmet aldınız . Dgn iyi hizmet versede telekom altyapısı dağılıyor. Yani herkes iyi iş yapsa dahi telekom patlıyor.
Türkiye konumu itibariyle veri merkezi cenneti olabilcekken şuanki durum vahim.

Burada veri merkezi yöneticileri anlaşıp varsa bir telekom firmaları ile kendi fiber ağlarını kurmayı bir düşünsünler derim. Biraz uçuk fikir ama başka çözüm gelmiyor. Ya bulgar sınırında hizmet verecekler oradan hat gelecek yada deminki gibi çözümü değerlendirsinler.
Tr deki veri merkezlerine tr den erişim bile artık 15 nin altına inmiyor. Yurt dışı bahsetmeye gerek yok.
İot ile uğraşıyorum biraz bir lambanın bastığın anda yanması var 2 saniye sonra yanması var. Devlet sanayi 4.0 diyor ama ben bir çözüm göremedim. Hatam varsa şimdiden üzgünüm . Amacım kimseyi kırmak değil sadece benim gördüklerim bu. Türkiye de iyi hizmet vermeye çalışan herkese kolaylıklar dilerim.