selamlar,
Çok güzel bi konu açmışsınız hocam aslında ama bu durum son zamanlarda tekrarlanıyor diye düşünüyorum, forumda yada forum dışında 90 100 TL'ye sunucu satmak gerçekten akıl işi değil herkesin tabiki kendi kazancı olabilir ama nasıl bir mantıklı bunu yapıp kar ediyorlar anlamadım dogrusu. Bazı arkadaşlar KKTC'de şirket kurarak vergi kaçırarak demişler, burada KDV'yi cebe atma düşüncesi var elbette ama 100 TL'nin KDV'si 18 TL bunun hepsi kar olsa ne olur olmasa ne olur? Türkiye'de barındırılan sunucuların genelini kıyaslarsak KKTC de degil Türkiye'de bile vergi konusunda şirketlere devletimiz imkan tanısa yine zarar. Konu sahibi arkadaşın açıkladıgı gibi elektirik giderleri, hat giderleri, sunucuların parçaları arızalandıgı anlardaki masraflar, personel giderini hiç saymıyorum, bunun altından 100 TL ile kalkmak gerçekten ilginç doğrusu.Forumda birçok kez gördüğüm konuda tüm firma sahiplerininde konulara dahil olduğu fiyatlarıon düşük olduğunun belirtilip en dip fiyat'ın forum içinde belirlenmesi ile alakalı bi durum söz konusuda geçti ama SERBEST PİYASA denilip geçildi, işin özü şu Günü Kurtarmak, ondan 100 TL bundan 110 TL ne kopartabilirsek düşüncesi. Ayrıca 100 TL'ye dedicated diyip sanal sunucu verenlerde var çok müşterimiz bunları belirtti bazılarını taşırken sanal sunucu oldugunu biz söyledigimizde şaşıranlar bile var