Hocam zamanında bende sektöre girme için adım atmış gerekli yasal tüm izinleri halledip nabzı ölçmek adına basit hosting paketleri ile piyasaya girmeye çalışmıştım. Kendi şirketimiz üzerinden gerekli faaliyet tescilleri olduğu için ilk etapta yeni bir şirket kuruluşuna gerek duymayarak başlamıştık, gerekli tüm belgeler tamamlanmış fakat moderatör arkadaş ünvanımızda bilişim geçmediği için konumuzu kaldırmıştı. Aslında haklıydı ve şirketimiz de eski olduğu için zamanında ünvana ne bulunmuşsa eklenmiş birtek bilişim eksik kalmıştı
Ben kendilerine gerekli belgeleri ibraz etmeme rağmen ikna olmadılar, forumda bir bakayım dedim hani diğer firmalar böyle mi diye, araştırma yaparken vergi levhalarından bir enteresanlık gözüme çarptı ve sorguladığımda firmaların aslında şahıs şirketi olduğu ünvanlarının isim soyisim şeklinde olduğu fakat bu arkadaşların pdf üzerinde değişiklik yapıp ünvan kısımlarına abc bilişim yazdıklarını gördüm. Moderatöre iletmiştim fakat bir sonuç çıkmamıştı. Bunun üstünden bayağı zaman geçti, şu anda ne durumda bilmiyorum ama ya herkesin uyması gereken bir kural olmalı yada sahte evrak düzenleyen arkadaşlara göz yumulmamalı. Umarım bu konuda bir düzenleme yapılmıştır önüne geçilmiştir.
Ticari ünvan konusunda da şöyle birşey var, benim bugün Furkan A.ş diye bir firmam olsa ve bu firmam ile sektöre girsem ben satış yapamayacak mıyım veya ciddi bir yatırım yapmış adam yapamayacak mı, bu konularda aslında satış yapacak şirketin faaliyet alanları kontrol edilebilir, sonuçta onun bunun vergi levhası ile iş yapan adam tutupta faaliyet kodu ekleme talebinde bulunursa yanlış hatırlamıyorsam 1000 lira gibi bir maliyet doğacak üstüne bari 1000 daha versin şirket kursun
Fiyat konusunda serbest piyasa olduğu için birşey yapılamaz ama kontroller sıklaştırılır ise en azından müşteri mağduriyeti azalır yurtdışı ile de elbette rekabet edemeyiz şu anda, veri merkezlerimizin çoğu yeni onlar gibi eski firmalarımız çok yok, olanlarda bi ovh Hertzner gibi globalleşme adına adım atmalılar ki kapasite artsın maliyetler biraz daha düşsün, sektörün biraz daha olgunlaşması lazım şahsımca diyorum.
Bu arada tekrar sahte evrak düzenleyenler isim soyisim - ünvan kullansalar anlayacağım ama direk ünvan kullanmalarını anlayamadım devletten maliyeden de mi korkmadınız biz bile yanlış birşey yapıcaz diye korkuyoruz 😂
Merhaba,
Şuan forumda, ilk anasayfada bile 50 konu başlığı var. Vergi Ünvanlarında "Temizlik" "İnşaat" "Döşemecelik" ve İşin komik tarafı " CENAZE HİZMETLERİ" bile var forum yönetimi,reportlar ile ilgilensede malesef bu konuda tam anlamı ile kalıcı bir çözüm getiremedi Yıllık vergi ödemeyen başına YILLIK Vergi ücreti çıkmayan birisi, elbetteki, 100-150tl lere sunucu verir.