Dava Amerika'da açıldıysa hiç bir şey olmaz. Amerikan mahkemesi kendi sınırları içindeki adamlara ceza kesebilir.
Olayın Türkiye'ye gelmesi için, büyük bir uluslarası suç olması lazım. Terör, casusluk, çocuk p@@rnosu, insan kaçakçılığı, uyuşturucu kaçakçılığı, sanayi hırsızlık gibi konular değilse Türkiye'ye olayın Türkiye'ye kadar geleceğine ihtimal vermiyorum. Eğer bir suçlama olursa bunu onlar yapmalılar. Yani senin suçu işlediğini ispat etmekle sorumlu olan onlar. Birine bu hırsızdır diyerek kendini savunmasını isteyemezsin. Hırsız olduğuna dair kanıtları göstermen lazım. Bir adama katil diyebilmek için cesedi göstermek yetmez. Şu anda adamların ellerinde senin sorumluluğunda olan siteden suç işlendiği ithamı var. Eğer bu suçu işleyen sitenin dns ayarlarının senin tarafından değiştirildiğini, senin bu suça konu sitelerin admin paneline, ip adresine ve admin portlarına erişiminin olduğunu ispat edebilirlerse ceza alabilirsin. Ama bunları ispat edemezlerse zaten dava bir yere varmaz.
dava amerikada açıldı tedbir olarak domaine kilit vuruldu ve domain ile alakalı tüm işlemler durduruldu.Benim korktuğum nokta benim şifreleri mi çalan hırsız benim pc ye bi arka kapı koyup bu işlemleri benim bilgisayarımdan yaptıysa ben kendimi nasıl savunacam windows defender antivirüs programını kullanıyorum windows bile beni koruyamıyorsa ben ne yapacam ki
Olayın özeti benim domainim ile bot yapmışlar bu bot zararlı bir botmuş yazarı tutuklanmış ( bana attıkları pdf ler bunu gösteriyor işte bilmem kaç milyon bilgisayarı heklemişler vs vs ) bu elebaşını tutuklamışlar rusya da sonra bu bot bulaşan domainleri ve sahiplerinede suç duyurusunda mı ne bulunulmuş 21 gün içerisinde itiraz etmem lazım eğer itiraz etmezsem suçlu bulunacam vs vs.