Yurt dışı sunucuları ile yurtiçi maliyetleri aynı değil. Mesela X ülkesinde sunucunuz var ve elektrik vs maliteyi daha uygun. Kişi orada hizmet veren firmadan sunucu alıp burada istediği fiyata verebiliyor. Komik rakamlar ortaya çıkabiliyor size karşı
Şu konu da emin olun ben size destek veriyorum Türkiye şartları sizleri zorluyor farkındayım. Ama serbest piyasa da rekabet edemeyince bir şeyleri bahane edip konu açmaya gerek yok.
Bunun yerine gidersin yurt dışına elektriğin, verginin vs vs maliyetlerin ucuz olduğu bi yere ve firmanı açar satışını yaparsın. Vizyon koyun diyoruz sadece. Bahane o kadar çok ki! Türkiye de şartlar bu, sızlanmak yerine çözüme gitmeyi denesin arkadaşımız
Ama bu sefer birşey eksik kalır. ülkemizde, gelişemeyen bilişim sektörü... eğer ben , siz , diğerleri, yurtdışına sunucu ekipmanlarımızı taşırsak, insanların Türkiye konum arayış ihtiyaçları haliyle, yok olacak.
Buna dayalı bir sorun meydana gelecek, seo ms uzaklığı, google siteye değer fonksiyonu adsense düşüşü, ve daha niceleri,
Her ülke'nin belirlediği enerji ve barındırma ücretlendirmeleri var. mesela rusyada 100-150tl'lere vds sunucu bile almanız güç, ama fransadan bu ihtiyacınızı bu meblalar ile kapatabiliyorsunuz.
Demek istediğim, Türk telekom sağlayıcıları, Türkiye piyasası, alınan verilen, ve kazanılan ücretler, ülkemizde minumum verimerkezi sektöründe bir alt belirlememize olanak sağlıyor,
Ve konu açan meslektaşımızın'da, anlatmaya çalıştığı konu tam'da bu alt limit kesinlikle, destek servis bedelinide ortaya koyduğumuzda, mümkün olmayan satışlar gerçekleştiriliyor. işini daha düzgün stabil yapan insanlar'da hali ile, foruma ne giresi geliyor ne konu açası çünkü kimse zarar etmek istemiyor. sonuçta, burası Fransa,Almanya değil. gerçekten sunucularımız orada olsa idi, sizin söylediğiniz meblalar ile satış yapılması hiçte zor olmazdı.