Hiç bitcoine sahip olmadım ve pek bilgimde yok, ama çevremdeki birçok insan zamanında bu işe girmediği için içlerinde 1gram dahi olsa çekememezlilik var. Herkesin amacı bitcoini bitirmek ve eski değerlerine döndürmeye çalışıyor. Kimse kimsenin iyiliğini istemiyor şu garip dünyada.
Çoğu insan treni kaçırdığını düşünüyor olabilir ama trene hangi vagondan bindiğinizin önemli olduğuna inanarak, bu ve bunun gibi başka fırsatların her zaman çıkabileceğine inanıyorum. Önümüzdeki iki yıl bitcoin ve altcoin fiyatlarında daha fazla artışlar ön görüyorum. Bu işin bitmesi, eski değerine dönmesi veya yeni değer ile ilgili net konuşmalar spekülasyondan başka bir şey değil dolayısıyla ön görmek ve spekülasyon yapmak arasında çok fark var. Yatırımcı bir piyasaya giriyorsa kendi ön görülerine dayalı olarak yatırımını yapar. Başkalarının ön görü veya spekülasyonlarına dayalı,plan ve programsız yapılan yatırımlar ise dipsiz bir kuyuya taş atmaktan farksızdır.
Dışarıdan bu kadar karlı görünen kripto para dünyası tam olarak görüldüğü gibi değil. Kripto para nedir, nasıl çalışır, amacı nedir gibi konular üzerine kafa patlatmak yerine uzaktan bakıp yıllık %6000, %17000 gibi değer artışı grafiklerine bakarak, kripto para dünyasını anlayamazsınız. Belirttiğim oranlarda kazanç yakalamak mümkün olmakla birlikte bu piyasaya giren insanlar içinde kazanandan çok kaybedene rastlamak daha mümkün. Çünkü henüz kripto para dünyasını anlamaya yorumlamaya çalışıyoruz, ön görüyoruz, aynı zamanda doğruya ulaşmaya çalışıyoruz. Son zamanlarda bir takım sosyal medya fenomenleri de kripto para dünyasına damdan düşercesine atlamışlar. Böylesine spekülatif bir piyasaya girmeyi düşünüyorsanız, yabancı kaynak peşinde koşun. Başkalarıyla bu konuyu tartışın görüş alış verişinde bulunun ama yorum, ön görü ve yatırımlarınızı kendi mantığınızla yapın. Kimsenin tavsiyesiyle kripto para dünyasına bir yatırım yapmayın. Bilginiz olmadığı bir konu üzerine bitcoin bitirilmek isteniyor gibi yorumlardan da lütfen kaçının.