ikametgah isteniyor. Tanıdık yoksa açmanız mümkün değil.
Teşekkürler hocam cevabınız için
estonya e-vatandaşlık olayını araştırıyorum, bir bak istersen sen de şirket açabiliyorsun hızlı ve ucuz maliyetli, sadece para çekersen %20 gelir vergisi alıyorlar şirkette kalırsan para bir ödeme yok
İnceleyeceğim hocam. Sizde şirket kurarsanız bilgi vermenizi rica ederim.
Buraya gelerek her hangi bir Türkiye bankasında hesap açarsanız yine Türkiye devleti vergi için KKTC devleti üzerinden inceleme yapabilir ve KKTC devletine vergi ödemeniz gerekebilir. Buradaki yerli banka (KKTC Bankası) kullanarak ise Adsenseden ödeme almanız çok zordur çünkü buradaki yerel bankalar IBANN numarası ile değil UBANN numarası ile çalışıyor. KKTCde yaşıyorum, KKTC vatandaşıyım, dilediğiniz sorularınızı cevaplayabilirim. Lütfen mesajımı alıntı ile cevaplayarak sorunuz ki gözümden kaçan soru olmasın.
(ÖZELDEN GENEL TARZ SORULARA CEVAP VERMEYECEĞİM. SORULAN SORULARIN CEVAPLARINI HERKESİN GÖRMESİ AÇISINDAN BU ŞEKİLDE BİR UYGULAMA DÜŞÜNDÜM. ÇOK ÇOK ÖZELE KAÇABİLECEK DURUMLARI PM İLE CEVAPLAYACAĞIM.)
Teşşekür ederim hocam.
Peki ordaki garanti bankası veya iş bankası olsa normal IBAN mı veriyor?
KKTC ve Türkiye arasında çifte vergilendirmeyi ve vergi kaçağını engellemek için bir anlaşma vardı çok detayları okumadım ama dediğiniz gibi karşılıklı inceleme yapılabilir. Yapıldığında hatırladığım kadarıyla ikamet ettiğiniz veya vatandaşı oldugunuz devlet tarafından vergilendiriliyorsunuz.
Orda offshare şirketler yasal. Peki offshare bir şirket kursak söylendiği gibi yıllık %1 mi vergi oranı? Açılış masrafı, yıllık masraf ve vergiler hakkında bilginiz var mı?