tüm sorularının cevabını youtube da sayfalar dolusu videoda bulabilirsin. Her soruya net cevap veren arkadaşlar var. mesela mobilyorum kanalı bunlardan birisi. Ardından bitcoin hakkında r10 üyesi Alp Işık var.
Makinaya gelince kimse şunu al şu ekran kartından al şu kadar para kazanırsın diyemez.
Maden kazıldıkça zorluğu da artıyor (algoritma diyelim) zorluğu arttıkça ne kadar ekmek o kadar köfte denilerek ekran kartı çok olan senden daha çok kazanıp hızlı kar elde ediyor (benim babam senin babanı döver misali)
Ekran kartı yani GPU ile kazılan maden var (en bilineni ETHEREUM), İşlemci yani CPU ile kazılan maden var (en bilineni BITCOIN)
kafan karıştı değil mi.
benim de
işin şakası yorumumun başında dediğim gibi kimse net cevaplar veremez bu sorularına.
Özetle cevap verecek olursam
https://www.cryptocompare.com/mining...ostPerkWh=0.12 sitede ortalama gelir tablosu çıkıyor. 6 adet gigbyte RX570 120 mh/s ile kazıyorum günlük 0,40 ETC veriyor 1200 w güç kaynağım var elektrik de 0,12 dolar. hesapladığımda makinanın parasını 1 sene sonra amorti ediyorum.
Aman o zaman ne kazacağım diyebilirsiniz, bugün ETH kazarken yarın ETC kazacağım, belki SİO sonra ELECTRON, MONERO vb.
Daha uzatmayayım sen youtube da başla izlemeye