Mining yapmak içinn kendime bir rig kurmak istiyorum.Toplam başlangıç olarak adet 6 lı 2 adet rig kurmak istiyorurm kafama takılan bazı konular var bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirse sevinirim.
- genelde herkez 8gb lık ekran kartlarından alınmasını tavsiye ediyorlar 4gblık kartlarla belirli bir süre sonra kazım yapılmıyacagını söyleniyor.bunu genelde etherıum için söyleniyor. fiyatlara bakmış oldugum zaman 4gblık kartlar daha makul ama mhs cinsinden kazım hızları 8gblık olanlara nazaran aynı sayılır ben kendime 4gblık kartlardan rig oluşturmuş olsam bu dedikleri zorluk seviyesine ulaşıldıgı zaman 4gblık kartların kazım yapamıyacagı zamana diğer coinlere geçiş yapıp onlardan kazmaya devam etsem kazanç açısından bakmış oldugum zaman dahamı mantıklı olur yoksa diğer coinlerde de aynı sıkıntıyı yaşayacakmıyım ?
- genelde ekran kartlarında mhs dergerlerine bakılıyor kazım hızı açısından birde H/s Equihash degerleri var bu ekran kartlarında kazım yaparken hangi degeri daha çok dikkat ederek kartbakmam daha mantıklıdır ?
- sadece mining yapmak için ekran kartlarınınn çıkmış denilene göre ama epey bir araştırmama nazaran bu ekran kartlarından bulamadım satışının yapıldıgı yerleri.nereden bulabilirim bu ekran kartlarını bildiginiz bir irma veya internet sitesi varmıdır ?
- ekran kartlarıyla kazım yapmak yerine birde antminer - baikal tarzında cihazlar var gerçi çok abartı rakamlara satııyorlar ama bu tarz makinelerele kazım yapmak dahamı mantıklıdır yoksa ekran kartlarıylamı kazım yapmak daha mantıklıdır ne gibi bir farklar vardır aralarında ?