Adam akıllı ders çalışmazdım, fakat temelim olduğu için sanırım ygs 10binlerdeydim, lys 20bin oldu.
Kendi yaptıklarım için tavsiye vermek yerine derece yapmış arkadaşlarımın yaptıklarından tavsiye vereceğim:
* Deneme sınavı yap kendine sık sık. Fakat sonuçları seni etkilemesin. Buradaki amaç farklı konuları aynı anda çözmek (bir konudan test çözerken, konunun o olduğunu ne yapacağını az çok biliyorsun fakat tüm fizik konularından deneme sınavı olduğunda asıl olayı görürsün, ne yaptığını analiz edersin.)
* Kendini tatmin etmek için test çözme, ders çalışma. (Örneğin ben karmaşık sayıları çok severdim soru çözeceksem ondan çözerdim. Sırf bu yüzden integrale sınavdan 1 gün önce başlamıştım ve tüm sorular gitmişti. O soruları da çözebilseydim 5bindeydim en az.)
* Kaç tane soru çözdüğünü önemseme. Önemli olan verimli çalıştığını hissetmek. Soru çözdüğün zaman doğru çözsen bile analiz et, nasıl doğru çözdün diğer şıklar neden yanlış, diğer şıklar hangi konular ile ilgili analiz et. Yanlış yaptıysan anında çözümünü öğrenmeye çalış ve ardından test kitabından vs. benzer tipte bir soru çöz ve o soru tipini kavrayana kadar bu şekilde devam et. Basit konulara çok takılma, günde 500 soru çözücem diye ikinci dereceden denklemler çözme. Günde 500 değil de 100 matematik sorusu çöz ama türev integral çöz. Önemli olanlar bunlar. Hatta soru bazlı standart sapmadan dolayı türev integralde yapacağın doğrular diğer konulara göre daha değerli olacaktır.
aklıma geldikçe yazarım bir şeyler, inşallah istediğin üniversite ve bölüme girersin.