Eski dükkanda kullandığım bir klima vardı. Birde başka bir marka iç ünite vardı. Klimacı arkadaşımı çağırdım malzeme bu dedim bağlanacak neyse fiyat verdi tamam dedim bağla iç ünite ile dış unitenin olduğu klimanın iç ünitesindeki boru kırıkmış içten diğer iç üniteyi dış üniteye uydurur bağlarız sıkıntı olmaz dedi sen biliyorsun dedim neyse bağladı 2-3 saat geçti cihaz kapattı kendini çağırdım geldi baktı vs vs bunun içindeki kartı yanmış dedi arada sigorta var nasıl yanıyor sigorta atması lazım dedim vs vs bu arada borusu gidik içten bir işe yaramaz dediği iç üniteyide hurdaya verdik öyle deyince. Sonra bana dedi ki bende bi tane iç ünite var dış unite ile aynı marka onu getiriyim takayım sende rahat et bende dedim benim için görüntü marka vs önemli değil çalışşın ısıtsın yeter. Neyse bi pazar geldi bağladı ben yoktum sigortayı bağlamamış elektrikçi bağlasın demiş. Pazartesi elektirikçi çağırdım bağlantılarını yaptırdım. Klima biraz çalışıyor kendini kapatıyor. Daha sonra aradım geldi baktı baktı birini aradı x parça dan yapıyor dedi 150 tl dedi bende olmaz öyle şey ben sana bu bu bu var dedim sen bana x rakam dedin çalıştırmadan da gitmem dedin şimdi 150 şu 100 şu öyle olmaz bunun sonu yok dedim falan neyse 3 gün sonra yine geldi klimanın içinden bir parça değiştirdi bu sefer 40-45 dk çalıştı yine kapattı cihaz kendini tekrar söyledim bugün geldi dış üniteye vakkum la bir şeyler yaptı içindeki havayı temizledim dedi tekrar gaz bastı bir süre çalıştı içeride termometre var 40-45 dakika çalıştı 18 dereceden 20 dereceye çıkardı içeriyi. Kardeş bak çalışıyor tamam ama ısıtmıyor diyorum elini yanaştır bak sıcak üflüyor diyor. Sonra yalıtım vs vs dedi aynı metre kare yanımda dükkan var aynı uzunluk aynı genişlik adamın 12 binlik klima ile ısınıyor bendeki 18 binlik. Kapı keneralarına bant aldım hava giren her yeri kapattım şimdi yine cihaz kendini kapatıyor söyledim bir şey daha denicem dedi yine gelecek. Bir önceki iç ünite kartı yanmış dediği ünite 2 saat çalışmıştı karşısında duramıyordum bunaltıyordu bu getirdiği ise üflüyor mu üflemiyor mu belli bile değil. Odayı kırmıyor klima çalışıyor mu çalışmıyor mu belli değil. Bunu söylediğim de ise iç ünite ile alakası yok her şey dış ünite de bitiyor diyor. Bende diyorum ki bir önceki bunaltıyordu bu banamısın demiyor üflüyor mu üflemiyor mu belli değil diyorum buda üflüyor diyor iç ünite farketmez diyor olay dış ünitede diyor. İşi de bilmiyoruz bilen birileri varsa açıklayabilir mi ? Kutu gibi dükkan 18 binlik klima tam karşımda duvara asılı yüzüme sıcaklık bile gelmiyor elini yanaştırdığında sıcak üflüyor diyor iyide bir önceki aynı yerdeydi bunaltıyordu o derece üflüyordu anlamadım gitti bu işin sonu kötü gözüküyor. İşin tuafı çocukluk arkadaşım, köylüm arkadaşım