@ckuforum; Teşekkürler bilgilendirmelerin için.
kontrolkalemi.com senin mi ? Ara sıra ziyaret ediyorum o siteyi
mersinstyle adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben bunu detaylı araştırdım,
Öğrendiğime göre İkametgah yada çalışma vizesi gerekli. İkametgah almak baya uğraştırıcı diyorlar. En güzeli tanıdık biri varsa onun şirketi üzerinden çalışma vizesi almak. Gerekirse 1-2 ay bağkuru kendi cebinizden ödeyin.
Ondan sonra yerli yada yabancı farketmez (benim tercihim yabancı olması yönünden) bir banka hesabı açıp ATM kartını alın, Bazı bankalar aynı gün ATM kartını veriyor. Ondan sonra geri dönün ülkenize. Bu saat'den sonra Türkiye değil Kıbrıs size bu paranın kaynağını sorabilir. Eğer kıbrıs yakalarsa ve ceza keserse ne olur bilemem, Yine aynı şekilde kıbrıs bu kadar denetlermi bilemem.
Sonuç olarak ben şöyle bir karar verdim:
Eğer 29 yaşın altındaysanız zaten gelir vergisi ödemiyorsunuz, Sadece KDV ödemeniz gerekiyor onuda fatura toplayarak çözebiliyorsunuz. Sunucu faturası, telefon, internet, muhasebeci ücreti, Aracın varsa benzin ve bakım fişleri gibi gibi bir çok fatura toplayarak KDV'dende mahsuplaşarak sorunu çözebilirsiniz.
Tabi kurumsal olmanın getirdiği prestijle daha titiz çalışıyor ve daha iyi başarılara imza atabiliyorsunuz.
Tavsiyem eğer siz 29 yaşın altındaysanız kendi adınıza yada kardeşiniz adına bir şahış şirketi kurun (500 - 700 TL arasına kuruluyor). Ondan sonra gelir vergisinden muaf olun KDV'yide bir şekilde ödersiniz.
Örneğin ayda 5k para kazansanız aylık ortama 600-700 TL civarı bir vergi ödersiniz ama karşılığında çok iyi bir prestij kazanırsınız. Özellikle bankalardan kredi vs çekmek istediğinizde çat diye kredi alırsınız.
-
@mersinstyle bilgilendirmen ve tavsiyelerin için teşekkür ederim. yaş 30 kaçırdım o fırsatı birde öyle ayda 4-5 bin gelir olsa zaten çok düşünmem gözüme batmaz o rakam. şu kadarını söyliyim özellikle yaz aylarındaki masraf gelirin en az 2 katına denk geliyor. sadece belli bir dönem para kazanıyorum denebilir büyük rakamlar değil yani. zaten senede 3-4 ay para kazanıp 12 ay masraf yapmak biraz bu şekli zorunlu kılıyor.
Bir çok meslek yılda 100bin bile kazansa basit usul vergilendirilme ile çalışabilidiği için bu maliyetlerden kurtulabiliyor. Biz 5 bin bile kazansak şirket kurmak zorunda bırakılıyoruz. O kadar adaletsiz bir düzen varki bu vergilendirmede neresinden tutsan elinde kalır. basit usul vergilendirmeyi bizim gibi bu işi ek iş olarak görüp yapanlar için uygulasalar hiç bir sorun klamayacak halbuki.