Yine merhaba arkadaşlar. Binance'ye üyelikten elimizdeki TL ile nasıl altcoin alınacağına, o altcoinleri tekrar nasıl TL'ye çevirebileceğimize ve Binance üzerinde karşılaştığımız aktivasyon sorununa kadar birçok konuya değindik daha önce sizlerle..
Bütün bu konuları hazırlarken konuların içine kendi referans linkimi de ekledim. Binance üzerinde yapılan alım-satım işlemlerinde Binance sizden 1000'de 1 işlem ücreti alıyor ve benim referans linkim ile üye olduğunuz takdirde o 1000'de 1 işlem ücretinin yarısını bana veriyor yani siz 1000 TL'lik bir işlem yaptığınızda bana yaklaşık 50 kuruş kazandırıyorsunuz. Benim linkim üzerinden üye olan arkadaşlara çok teşekkür ediyorum.
Bugün de yeni bir konu ile sizlerle birlikteyim. Binance, yaptığınız işlemlerin ücretini alıp sattığınız coin cinsinden tahsil ediyor. Mesela 1111 QTUM aldınız diyelim, bunun için sizden 1,111 qtum işlem ücreti kesiyor ve sizin cüzdanınızda 1109,899 QTUM kalıyor. Satmak istediğinizde ise tam bir sayı girmenizi istiyor ve siz 1109'u satabiliyorsunuz, virgülden sonraki küsürat sizin elinizde kalıyor.
Bu sorunla karşılaşmamak ve ayrıca Binance'ye %50 daha az komisyon ödemek için izlemeniz gereken 2 adımlık basit yolu anlatacağım. Konu girişi biraz uzun oldu ama durumu iyice izah etmek istedim kusura bakmayın..
Binance, cüzdanında Binance'nin kendi coini olan BNB bulunduran ve işlem ücretlerini BNB ile ödeyen üyelerden %50 daha az işlem ücreti alıyor. Böylece hem elinizde küsürat kalması sorunundan kurtulmuş oluyorsunuz hem de %50 daha az işlem ücreti ödüyorsunuz. Tabii bu aynı zamanda benim de referansımla üye olan arkadaşlardan %50 daha az komisyon kazanmam anlamına geliyor ama insanların mağdur olduğunu görerek biraz daha fazla kazanmak için ses çıkarmamak alçaklık olur diye düşünüyorum.
1. Adım: Az miktarda BNB almak. Söylediğim gibi arkadaşlar cüzdanınızda bir miktar BNB bulundurmanız gerekiyor. İşlem hacminize göre ne kadar alacağınıza siz karar verip, işlem ücretlerinizi karşılayacağını düşündüğünüz kadar BNB almalısınız. Mesela benim cüzdanımda birkaç tane BNB var ve bu bana haftalarca yetiyor. İşlem hacmi çok yüksek olan arkadaşlar daha fazla alabilir.. (Şuanda 1 BNB yaklaşık 5.5 Dolar.)
Almak için Binance Exchange sayfasında sağdaki tabloda BNB/BTC marketini açarak aşağıdaki görselde gösterildiği şekilde BNB alım işlemini tamamlıyoruz.

2. Adım: BNB'yi aldık ve eğer sistem otomatik olarak işlem ücretlerinin BNB ile ödenmesi seçeneğini aktif etmemişse önce sayfanın sağ üstünde yer alan Account butonuna tıklayarak hesap sayfamızı açıyoruz. Ardından aşağıdaki görselde gösterdiğim ikinci adımda yer alan butonu ON'a getirerek işlem ücretlerini BNB ile ödeme işlemini aktif hale getirmiş oluyoruz.

İki adımı da tamamladıktan sonra alışveriş geçmişi sayfanızdaki işlem ücretlerinin aşağıdaki şekilde hep BNB olarak tahsil edildiğini göreceksiniz: