Aleyküm selam.
Öncelikle tamamen kendimi gördüğüm için yazılarında, cevaplama gereksinimi duydum. 4 yıl önceki halimi birebir yansıtmışsınız, açıkçası lise mezunu olmuşsunuz hatta yeni mezun olmuşsunuz ama bir iş deneyiminiz yok. Bu yüzden çoğu firma (benim yaşadığım) iş deneyiminizin az olmasıyla beraber yaşınızın "genç" olmasından kaynaklı pek şans tanımıyorlar. Eğer yerel ya da şahıs marketinde çalışıyorsan, istifa et ve kurumsal bir yere kendini atmaya çalış. Kurumsal firmaların örneğin migros gibi maddi dönüşleri ileriye yönelik güzel, manevi haklarınızda mümkün. Bol şans dilerim.
Hocam migros'dan bende umutluydum ama aramızda saçma bir olay oldu. Şimdi ben parttime olarak girecektim, herşey tamamdı ertesi gün girecektim, kağıtları falan vermiştim, herşey hazırdı, insan kaynaklarıyla son bir telefon görüşmesi yaptık, benim parttime olan işim birden uzadı neredeyse ful'e yaklaştı. İnsan kaynaklarındaki bayanın yanlış anlatması yada benim yanlış anlamamdan kaynakandı çok da mühim değil, vazgeçtim, kağıtları alabileceğim söylendi orada bitti o iş. Ama her işte bir hayır vardır, kasiyer olarak girecektim ama büyük mağazalarda kasiyerlik çok zormuş, Allah aslında hayırlısını nasip etti, şuan orta reyonum daha rahatım ama yine de daha az ağır bir iş istiyorum, taşıma götürme işlerinden usandım