Eklenti şu şekilde işler; Bir ziyaretçi blogunuzun bir sayfasını ziyaret ettiğinde ve o sayfada diyelim ki 2.13 saniye vakit harcadıktan sonra hiç diğer hiç bir sayfanızı ziyaret etmeden çıkış yaparsa, google için bu ziyaret 0:00 harcanan zaman olarak algılanıp, hemen çıkma olarak görülecektir.
Eklentinin yaptığı ise, her 10 saniyede bir googlea sinyal gönderek, ziyaretçinin hala sayfada olduğunu ve bir etkileşim içerisinde olduğunu söylecektir. Böylece bu ziyaret hemen çıkma olarak görünmeyecektir.
Bu eklenti ile iki hafta içerisinde, hemen çıkma oranınızı %80lerden %30lara düşürmeniz mümkün
Bu durum bir politika ihlalimidir ?
Sadece kendini kandırmış olursun. Ziyaretçi istediğini bulamadığı için çıkıyordur. Sen ben hala ziyaretçiye istediğini vermiyeyim Google'ı kandırayım beni üst sıralara çıkarsın mantığındasın ama bu geçici bir süreliğine olur. Ziyaretçiye istediğini seve seve vermek zorundasın. Yoksa öyle ya da böyle düşersin. Hatayı kendinde aramak yerine Google'da aramak çok yanlış bir düşünce.
Kendini örnek bir ziyaretçi gibi gör. Bir arama yapıyorsun,o arama sonucunda bir siteye giriyorsun ve istediğini buluyorsun. Öyle ya da böyle o site adı aklında kalır ya da daha önce tıklamıştım dersin. İstediğini o sitede daha önce bulduğun için yine o siteye tıklayacaksın değil mi? Çünkü o site sende güven oluşturdu. Seo vs hikaye. Sen ziyaretçiyi kazanmaya bakacaksın. Google olmasa bile o ziyaretçi sana gelecek. Site adını ezberleyecek, sık kullanılanlara ekleyecek siteni yine de sana gelecek. Benim sana önerim, ziyaretçi neden benim sitemden hemen çıkıyor sorusuna cevap bulmandır.