Merhaba hocam, Galiba konuyu iyi bir şekilde okumadınız sanırım 1) Makalemin 2. satırında Opencart
2.3.0.2 Versiyonunu kullanmaktayım olarak belirttim.
2) Ağırlık orantılı kargo modülünü kullanıyorum (Makale içerisinde belirttim) Not: Opencart'ın orjinal kendi eklentisidir.
3) Modül geliştiricisi diye birşey yok çünkü orjinal opencart eklentisi.
4) Para birimleri ile igili bir problemim yok, Modülden şu şekilde tekrardan bahsedeyim, Ağırlık orantılı kargo modülü ve diğer modüller Opencart'ın mevcut default para birimine bağlı olarak çalışıyor.
Yani ben amerikada'ki müşterim için 1 kiloluk ürün için 10£ talep ediyorsam, ağırlık orantılı kargo sistemine
1:10 yazdığımda müşteriden 1 kilo ağırlık girdiğim ürün için 10 TL, $ veya ana para birimim hangisi ise o kurdan ücret talep ediyor. Hali ile web sitemizin anadili
Türkçe ve Para birimimiz ise
TL dir.
Ana para birimimizin yanında
Euro ve
Doları, ayrıca İngilizce dili'de sonradan ekledik yurt dışındaki müşterilerimize hizmet verebilmek adına. Fakat şurada şöyle bir problem oluyorki anlaşmalı olduğumuz kargo şirketi, kargo ücretini bize
Euro olarak sunuyor, bizimde müşteriden o gün ki
Euro kuruna göre kargo ücreti talep etmemiz gerek.
Bunun için yapmamız gereken ise Opencart'ın eklentisi olan Ağırlıklı kargo modülünde şunu düzenlememiz gerek; Opencart' ın ana para birimini kaideye alma benim el ile yazdığım Euro para birimini varsay.
Yani ben müşteriden
10 euro almak isterken
10 yazdığımında mevcut para birimimi tanıyarak
10 TL talep etmemesi gerekiyor,
10 euro dan hesaplaması gerekmektedir.
5) Burada ne demek istediğiniz hakkında hiçbir fikrim yok, şuan konu ile alakası hakkında beynim yanıyor.
Teşekkürler