FoRWaRD16 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
S.a,
Kardeşim kendi görüşüm programın ağır olmuş. Ama spora başlayıp azmedip daimi kılmak en önemlisi diğer akradaşın dediği gibi bölgeselde 2 bölgeyi geçmemelisin.Antreaman süren dinlenme süren çok önemli dinlenme sürelerin 90 saniyeyi geçmemeli.antreamn sürende 50 dak bilemedin maksimumu 1 saate bitmiş olmalı.Fazlasında kaslarından yersin.Örnek bir günün Omuz - Sırt - Bacak 2 büyük kas grubu bi arada birde omuz bu çok ağır yani tabiki hocan nasıl bir yol izliyor bilemem ancak bu program ters programa göre itmeli çekmeli hareketler biceps triceps çalıştıran ortak hareketler bunlar hepsi hesaplanıp baz alınmalı.Daha önce 1 yıl kesintisiz bu sporu yaptım işlerim yoğunluğu nedeni ile aralıklarla 6 ay daha devam ettim daha sonra ciddi bazı sorunlar yaşadım ailevi haliyle stres psikoljik durumlar vs. spordan çok uzaklaştım ve 91 kilodan 62 kiloya düştüm boyum 1,83 gerisini sen düşün ama azmettim ve herşeyi geride bırakarak düzenli ve SIKI beslenme ile spora başlayalı tam olarak 5 ay oldu ve aldığım kilo 24!! Şuan 86 kiloyumdolabımı 2 kere değiştirdim gören haliyle tanıyamıyor.Elbette bu konuda daha tecrübeli arkadaşlar vardır onlarda bilgilerini paylaşacaktır ancak beslenme bu sporda herşey tabiki düzenli beslenme kısaca her sabah 5 haşlanmış yumurta beyazı her sabah kahvaltı 2 saat sonrası spor spor sonrası tavuk etli beslenme ara öğün kırmızı et tercihim mutlak salata olmalı makarna karbonhidratı eksik etmemelisiniz yatmadan öncede shake yapıyorum 1 adet muz 20 gram bal 3 ceviz içi 50 gram yulaf ezmesi 3 tatlı kaşığı fıstık ezmesi ve yağsız süt mikserden geçirip kullanıyorum beslenmeyi hiç aksatmıyorum yani kısaca kendinize bakarsanız oda size bakıyor.Umarım daimi olur değişimin tadını çıkarırsın.
Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
ilk 1-2 ay zaten kendi vucudumu tanımakla hangi hareketi doğru yapayım hangisi doğru yere vuruyor ya da doğru yere daha iyi vurması için araştırma yapmakla hareketleri öğrenmekle vucudumu tanımakla geçti

sadece beslenme konusunda biraz daha dikkat etmem gerekiyor

Bak yukardaki 2 cümlede sana ait. Beslenmeye daha çok önem vermelisin. 4*12 mi olsun, bölgesel mi yoksa tam vücut mu çalışsam, üst göğüse şöyle daha iyi vuruyor gibi araştırmaların yerine beslenmeye yönel. Antrenman programlarının hiçbir önemi yok. Kaslarını çalıştır,zorla ve bunu yaparken kendini sakatlamıyacak düzeyde bilgiye sahip ol yeterli. Hareketleri vücuduna tanıttıysan zaten o senin kendini sakatlamana müsaade etmez. Ani bir ağrıyla seni vazgeçirir. Genel mantık şu, kaslarını çalıştırır ve zorlarsın. Kasların bir noktada hep yetersiz kalır ve bir tekrar daha yapamaz. Sonra iyi beslenirsin. Kasların birdahaki antrenmanda yapamadığı tekrarı yapabilmek için büyüme sağlar. 4*12 3*12 6*8 vs önemi yok. 4*12 yi yaparken zorlanmıyorsa kasların, yanlış yapıyosun demektir. Kasların zorlanmassa büyümez. Neden büyüsün ki? Zaten rahatça yapıyorsun. Bu yüzden antrenman programlarının bir önemi yok. Kendini sakatlamadan kaslarını zorlayabiliyorsan bitmiştir. Geri kalan herşey beslenmedir.. Spor salonuna gitmeden alet vs kullanmadan mükemmel bir vücut el edebilirsin. Bana bir havlu yeterli olur mesela istesem. Ama iyi beslenmeden hiçbir şey yapamazsın. neyse karışık bir şeyler yazayım dedim. Spor dünyası yazmakla bitmez. İyi beslen. iyi çalışmalar
oktayman adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
ben de bu aralar spor hareketleri yapmayı düşünüyorum ama yapabilir miyim emin olamıyorum. yaşım 30 geldi. normalde inşaat sektöründe çalışıyorum özellikle kaldırma konusunda bir sorunum yok ama şınav çekmeye kalkınca tık yok nedense.

bayramdan beri biraz kilo da verdim 120 den 97 lere düştüm ama o da takıldı kaldı.Varsa önerisi olan alabilirim
Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
bende başlayalı 1 aydır oldu ondan önce de 1 yıl yapmıştım. göğüs-kol,sırt-kol,omuz-kol,bacak-kol olarak çalışıyorum ve gayet hızlı büyüme kayettim 1 ayda. kollarım 30dan 35'e geldi. ve düzenli beslendiğimden dolayı da 3-4 kg verdim.
hepinize ayrı ayrı çok teşekkür ederim ilgi ve alakanızdan dolayı elimden geldiğince hatta elimden gelenin fazlasıyla spora devam edicem