Coin muhabbetlerini başından beri takip eden ama müdahil olmayan birisi olarak benim düşüncem şudur. Bitcoin fiyatı bu denilen kısımlara çıkabilir doğrudur ama ne denli oralarda kalır bunu zaman gösterir.
Alt coin muhabbetleri sadece para döndürmek için gibi geliyor bana. Bitcoin neden var ? Sadece devletler arası para kaçırmak yada bir şekilde satışı yasak olan şeyleri satın almak için mi ? Tabiki Hayır. Genel olarak sanal para kavramı ilerleyen dönemde gerçek paranın yerini bir şekilde almaya çalışacak ve bunu bir şekilde başaracak. Bitcoin ile alışverişler mümkün, bir çok marka bitcoin ile ödeme kabul ediyor hatta bitcoin ile vatandaşlık veren ülke bile var ancak altcoinlerin bana kalırsa gelecekte yine miningciler harici parayı ordan oraya aktarmak ve bi yükselip bi düşmekten çokta ileri gideceğini düşünmüyorum. Tabi bunu çok uzun vadede düşünüyorum ve tamamen şahsi düşüncemdir. Şimdi altcoin alan arkadaşlar burada bana saldırmasın boşuna.
Özellikle şu dönemlerde çaycısından patronuna herkesin ağzında bir bitcoin muhabbeti var ve buda değerini durdurulamaz bir biçimde yükseltiyor ve bu şekildede devam edecek ama biyerde artık durması gerekli ve mantıken durmalıda sürekli yükselemez. 1 bitcoin 500 bin dolar diyelim ve bu şekilde sabit kaldı diyelim dünyadaki zenginler listesinden tutunda tüm zenginlik kavramları değişir ve sıradanlaşır çünkü etraf milyoner kaynar. Bunun bu şekilde olmayacağını veya kimsenin buna müsade etmeyeceği ortada.