Ekşisözlük vs. sitelerde bende takılıyorum ve inanın doğru ve düzgün bir bilgiyi bulmak için arada onlarca saçmalığı okumak zorunda kalıyorum.

- Öncellikle her ülkenin vize onaylama süresi farklıdır. Ayrıca vize türüne göre de değişiklik gösteriyor.
- İş amacıyla başvuran adama 1 haftada çıkabiliyorken, turistik vize bekleyene 1 ay sürebiliyor.
- Vize başvurusunda, belgelerde bi yerde ortalama bir süre yazıyor ve o süre iş günü diye geçer.
- Yaz ayından itibaren zaten Türkiye'ye karşı bazı siyasi sorunlar nedeniyle çoğu Avrupa ülkesinde yoğunluk adı altında bir yavaşlama mevcut ve bazı vizeleri son gününe kadar bekletiyorlar.
- Yılbaşı tatili işin bonusu
- VFS Global üzerinden başvurdun sanırım onlarda birde şöyle birşey var. Sen 1 aralıkta başvuruyorsun ama o gün işleme girdi demek değil. Ankara'daki Büyükelçiliğine teslim tarihi ve işlem tarihi orda belirleniyor ve oraya ulaştığında asıl başlıyor. VFS bazen ertesi gün bazen 3-4 gün sonra belgeleri teslim edebiliyor.

İşin özeti zaten herşeyi tam verdiysen arkana yaslan keyfine bak tek derdin beklemek olsun. Hollanda'ya Ekim de gitmiştim o zaman da serindi ama güzel ülke yaz kış çekilir. Uzun uzun yazdım çünkü Google üzerinden de arama yapılıyor onlar da faydalansın