Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ne polisi hocam 2 tane vuracaksın kafasına elinden alacaktın.
Hocam herkes kendi adaletini sağlamaya kalkarsa olur mu ? Kavga etmesini bende biliyorum ama haklıyken haksız duruma düşürecek bu durum beni.
Single adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben almadan çıkmazdım dükkandan o belleği, hiç bir yere gitmeyecektin polisi dükkana çağıracaktın bak nasıl da veriyor..
Gitmiş bulundum hocam, bu konuda hata yaptım.

marsandiz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
olayı biraz büyük görerek "yağma suçu" açısından yaklaşacağım.
polis sizi aspirinleyip yollamış. ortada ticari anlaşmazlık yok tehdit ve mala el koyma var. devlet bile yargı kararı olmadan el koyma ve müsadere yapamazken bazı salak insanlar böyle saçmalıklar yapabiliyorlar. yağma hırsızlığa benzemez, kaba tabiri ile adamı öttürürler. kapkaççılığın bitmesinin temel bir sebebi "yağma" kavramının içerisine sokulmasıdır.
"Yağma suçunun oluşabilmesi için, suça konu malın, elinde bulunduran kişiden cebir veya tehdit kullanılmak suretiyle alınması veya mağdurun malı teslime ya da malın alınmasına karşı koymamaya mecbur kılınması gerekir."
şahit yoksa ispat aşamasında problem yaşayabilirsiniz.
"YAĞMA(gasp)" suçundan dolayı polise ya da direk olarak savcılığa şikayette bulunursanız yaptığı ahmaklığın ne olduğunu anlar karşı taraf. ister önce uyarın isterseniz de direk şikayette bulunun. kamu davası olduğu için şikayetiniz haklı bulunursa dava açıldıktan sonra flash'ı etkin pişmanlık ile teslim de etse illa ki ceza alacaktır.
Şahit var hocam, şahite ek olarak dükkanın güvenlik kamerası var kayıt alan. Kayıtları silmek gibi bir gaflette bulunacağını sanmıyorum.
Vanq adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
"flaştan resim çıkarmak 1 lira 3 lira" değil. dükkana girdiğinde "10x15 ebatlarında tek bir fotoğraf bastıracağım, fiyatı nedir?" diye sormadın mı?
Flash, cep telfonu ve cd karttan
1-10 arası (10*15 ebatında) resim çıkarmak - 3 Tl
10-50 arası (10*15 ebatında) resim çıkarmak - 2 Tl
50-100 arası (10*15 ebatında) resim çıkarmak -1 TL
olarak fiyatandırma listesinde yeri var hocam. Liste masadaydı, istediğim ebat 1 adet 10*15 ebatı idi..

Metin2Dizayn adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sırf Böyle Fotografçıar Yüzünden EPSON L850 aldım hem fotograf başına maliyeti 30-35 kuruş (belki daha ucuz) düşürdüm hemde kaprisli hallerini çekmiyorum.Anlattığınıza göre adamın kafa bozuk size flash verebilir ancak içi boş şekilde verebilir sizde ispatlayamazsınız yarını beklemeden gidip alın.
Flas belleğin içindekileri silerse eğer bunu ispatlayabilirim ve bu durum benim işime gelir. Benim düşüncem kopyalayıp zarar verme gibi bir olayda bulunması.
WebWon adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Burada zorla mala el koyma durumu gibi durum mevcut. Ağır ceza alabileceğini düşünüyorum. Elinizden geleni yapın, savcılığa verin.
Hocam müşteriyim, ebatını belirttim, farklı bir ebat çıkarınca buna itiraz ettim benim istediğim bu değil diyerek. Müşteri memnuniyeti bazı işletmelerde sadece lafta kalıyor.
Zaten iş hlakı olan biri olsa olayı böyle yormaz diye düşünüyorum. Kişi hakkında farklı türde farklı şikayetler olması da işin içine girince1 elimden geleni yapacağım.
"Normalde pazar günü hepsi açık olmaz açık bulduğum ilkine girdim bende. O sırada telefon ile konuşuyordum, flash belleğimi verdim, masada duran kağıtardan bir boyut gösterdim (10x15 ebatında) ve normal fotoğraf boyutunda , bunun gibi çıkarılacak dedim. Telefon ile görüştüğüm için dükkandan çık girler yaptım. "
"bilgisayardan rengini falan açmış resmin photoshopda tamam dedim uygun."
"resmi çıkarmış ve çerçeveye koyduğunu gördüm. İçeriye girip müdahele ettim"
hatalı sensin. telefon yüzünden düzgün iletişim kuramamışsın. ne istediğini tam olarak söyleyip fiyat isteseydin eğer, en başta vazgeçme fırsatın olurdu.
Hocam fiyat yazıyordu, telefo ile grüşüyordum ancak istediğimi anlatırken telefon cebimdeydi. Tam ebatını istediğim gibi bir de masadaki bir kağıttan örnek vererek söyldim.
Benim gösterdiğim kağıt 10*15 ebatlı, adamın çıkardığı 25*35 gibi bir boyda.
bilgicinitr adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hele ki düğün fotoğrafçıları çok dikkatli olun. Sizi insan değilde para olarak görüyorlar.
Çerçeve istemediğim halde satmaya çalışması bunu gösteriyor hocam, ama tabiki hepsi bu kafada değil, işini çok iyi yapan fotoğrafçılar var. Tek sorun pazar günü onların kapalı oluşuydu.

ferhatkocabal adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Polis ne işe yarıyor yahu? Alacak verecek muhabbeti değil ki. Adam senin malına el koymuş. Eğer polisle de fotoğrafçı adamla konuştuğun gibi konuştuysan sallamamıştır seni bence. Ben olsam kıyameti koparırdım. Hele ki içinde özel bilgiler var ise!
Polise durumu anlattım olduğu gibi, bu işler ile kaymakamlıkta bir ekip ilgileniyormuş. Sallamama gibi bir durum yok diye düşünüyorum.
Zorluer adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Valla her akşam iş çıkışı , her sabah dükkan açışı hiç usanmadan her gün döverim. Flashımı alsam bile hobi haline getirip devam ederim. işim olduğu zamanlarda da yerime birini koyarım devam etsin diye
Güldürdün üstadım ama çözüm değil
fotoğrafçı dürüst ya da ahlaklı olmak zorunda değil. ama emeğinin karşılığını almak zorunda. onun gibi sahtekar adamlardan kendini sakınmakta senin kendi görevin.
Emeğinin karşılığını almasın demiyorum ki hocam, hakkıdır zaten onun Ama gelip de benim isteğim dışında farklı işler yapıp satmaya çalışıyor. Ben a diyorum adam b yapıyor üzerine c yi de yanına ekleyip fiyat koyuyor.
Benim ağzımdan ne çerçeve de alacağım diye bir şey çıktı nede boyutu büyük olsun diye bir şey çıktı. 10*15 ebatında bir adet fotoğraf çıkacak flastan hepsi bu.
Ben 1.5 saat gibi konya merkezden 50 kuruşa çıkardım akşam saatlerinde aynı foroğrafı. Onu yapan adamın da emeği var.
BoraBozdogan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
ne polisi hocam ya, iyi bilirim böyle tipleri iki tane vuracaktın bak nasıl abi ayağı çekiyor...
Haklıyken haksız duruma düşmek çözüm değil üstadım.
Mr.Function adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
bu tür konularda sakin kalmak önemli davranışın doğru ama hata polise gitmen. 155 i arayacaksın polis sana gelecek yanlış burada. İkisi arasında işleyiş olarak çok büyük farklar var 155 e gelen çağrılar, merkezden yönlendirilir ve olay olarak kayıt tutulur. Hiç o dükkana başka birini gönderme yarın kendin git 155 i ara flash belleğinin gasp edildiğini belirt ona göre şikayetçi ol. Polis geldiğinde anlaştırmaya gidebilir halledin vs. kabul etme tutanak tuttur, şahıs gözaltına alınmak zorunda şikayetten vazgeçme sonuna kadar götür.
Doğrudur hocam çok çabuk sinirlenen bir yapım var, adamın davranışları da zaten gel kavga edelim modunda. Çıkıp gitmem bu yüzden, direk merkeze geçtim sonrası da yazdığım gibi zaten.
Dediklerinizi dikkate alacağım.