Merhaba bu akşam bir domain aldım ama kontrol ederken fark ettim.
Varolan alan adı: abc com
Benimki: abc com tr
Aslında bilerek bu şekilde almadım.Zaten bilseydim almazdım.Ama almış ve kurmuş bulundum.Sektör alan adı hakkında tam bilgi vermeyeceğim ama ilgi alanlarımla ilgili ve güzel bir alan adı.
Web sitemde bu site ile bağlantım olmadığımı belirten bir yazı yazacağım.Ana sayfada görünür bir biçimde.Her ne kadar benzer domain olsa da diğer siteye göre farklıklar elbette olacak,
Şimdi
İlk olarak abc com ne tepki vereceğini bilmiyoruz ?
ikinci ve bence en önemli sorum şu; Abc com sitesinin marka tescilli olup olmadığını araştırmak bana yarar sağlar mı ?
Marka tescili varsa olmayacağını söyleyenler var.Ben yoksa marka tescil vs yapılıyorsa kullanabilir miyim?
Ben alan adını alırken içinde forum-sözlük ve blogtan oluşan bir site düşünmüştüm ama diğer site sadece blog
Not: Alanadı .tr uzantısı belgesiz alınablecek bir alanadı
Site hakkında sektör ve konuyu sadece forumdan değerlii bir abim ve kardeşim biliyor.Ama uzantı hakkında bilgileri yok..Onlarda görüş belirtirlerse sevinirim
Diğer site sahibine konuyu anlatıp konuşacağım umarım anlanyışlı çıkar.Yapmak istediklerim hakkında bilgilendirip görüşlerini alıp ortak nokta bulmaya çalışacağım.Ve buna bağlı bir olarak çalışmamı duyuracağım.