e-devlette ica takibi gözükmesinin hiç bir önemi yok. Önemli olan adresinize tebliğgat yapılıp yapılmadığı.. 7 günlük süre tebliğgattan sonra başlar. Eğer ilamsız ödeme emri geldi ve buna 7 gün içinde itiraz etmemişseniz borç kesinleşmiştir hacizle alınır. ama yok ödeme emri gelmedi ise bu durumda şuan gidip icra dairesine itiraz edebilirsiniz.
Her halükarda hemen ilk iş bahsedilen icra dairesine dosya numarası ile gidin. Bana tebliğgat ulaşmadı ancak ben bu borcu kabul etmiyorum diyerek itirazınızı oluşturun. (yanınızda kimlik fotokopisi götürün.)
karşı taraf bu aşamadan sonra ya tüketici hakem heyetine gidecek ya da itirazı iptal davası açacak. itirazı iptal davası açması durumunda mahkemede "tüketici kanununda belirtilen limitin altındaki borçlara doğrudan icra başlatılamaz hükmü gereği itiraz ettim" şeklinde bir savunma yaparsanız mahkeme sizi haklı bulacaktır.
tüketici hakem heyetine gitmesi durumunda en az 6 ay gibi bir süre daha kazanmış olursunuz ve vekalet ücreti, dosya masrafı gibi masraflardan kurtulmuş olur ve sadece anaparayı ödeyerek kurtulursunuz.