Hocam max üretim miktarı bile yok. Şakasına oluşturulan bir coin. Kısa süreli yükselmeler olabilir fakat bana göre çöp bi coindir.
Dünyamız ne yone dogru gidiyor? Ulkelerin ya da merkezi guclerin kontrol ettigi nakit kullanimini yok edecek kripto paralarin hakim oldugu bir yone degil mi? Soyle dusunun bu is dunya capinda kabul gordugunde ki bence 3-5 yili bulmaz Bitcoin ile ticaret yapmak ne kadar mantikli olacak? Ya da para gondermek? Deli gibi komisyonu var (100 dolar civari, o zaman ne olur bilinmez), islemleri deli gibi yavas, ve miktar olarak sınırı var. Amerikaya para gondermek icin once Bitcoin bulmaniz gerekecek ileride, sonra yuksek komisyon odeyeceksiniz, sonra gonderdiginiz para gunler sonra gececek diger hesaba. Bunlari dusunursek sınırlı sayıda üretilen coinlerin degerleri sadece bugun icin yuksek olabilir gibi geliyor.. Ek olarak Bitcoinin başını kasıtlı olarak yakacaklarini dusunuyorum, heryerde adi geciyor, dunyada bilmeyen kalmadi.. Elle tutulamayan bir şey Amerikan Dolarindan an itibari ile 18149 kat daha degerli. Bi sekilde bitcoini patlatip balon du diyecekler gibime geliyor ama alt coinler devam edecek