Önemli olan firmayı bulmak sanıyorum geri kalan ve bana ait her ödemiyi yapmaya hazırım legal olmasa neden kdvsini ödeyelim sizce
Bu cevap yeterlimi
Siz bizimle çalısmak yardımcı olmakmı istiyorsunuz konumu baltalayıp bana suclamamı atıyorsunuz ayırt edemedim şimdi bende
Ben eksik kalmıs olabilirim.gerekenlride ödemeyi kavul ediyoeum ayrıca o dediğiniz vergilen sahıs firmasında bir kısmı gerekli limited şirketinden bahsetmiyorum ödeme için sanal posu kırucaksın %18 i ödüceksin %7 firmaya ve ödeme yöntemine kalacak ayrıyetten doğan vergileri ben karsılarım tabi bi firma bılursam ama siz sormuyorsunuz üstümden yorum yapıyorsunuz.sizden şikayetçi değilim ama öemnunda olmadım.yinede ilgi ve alakanız nedendir anlayamasamda tesekkür ederim...
Kendim kurmama nedenime gelirsek maddiyatım olsa kimseye boyun eyeceğimizi yada mümkünatı olupta kimsenin bunu yapacagını tahmin edemiyorum.
Yeterlimi hocam?
Siz bir konu açmışsınız ve konu açtığınız kategori "Sorum Var" yani tartışılacak, beyin fırtınası yapılacak bir kategori.
Bende size bakın gözden kaçırdığınız birşey var bunuda hesaba katın diye ek bilgiler sunmuşum, verdiğim link şahıs işletmeleri için olan link o sayfadaki vergilendirme şahıs işletmesi olan herkesi kapsıyor.
Bakın ben sizi suçlamıyorum sadece mantıklı bir yol öneriyorum, şirket kurmak korkulacak birşey değil ki siz zaten satış yapıp para kazanacaksınız yani kurulum masraflarını çıkartsanız size yetecek (cebinize 500 tl koysanız zaten kimseye ihtiyacınız yok).
Ben size 2 sinide anlatıyım
1) Başkasının şirketi üzerinden bu işleri yaptınız:
- %18 KDV ödeyeceksiniz
- %35 Gelir vergisi ödeyeceksiniz (başlangıçta %15 ama kimse yılın başı diye sizden %15 istemeyecek, sonuçta o onların kotası sizin için doldurmak istemezler o kotayı)
- %1.5 - %2 civarı pos komisyonu ödeyeceksiniz.
- %5 aracı olan firmaya ödeyeceksiniz.
100 TL için %18 KDV (15.25 TL) = KALAN 84.75 TL
84.75 TL nin %35 gelir vergisi (29.66 TL) = KALAN 55.09 TL
100 TL nin %2 si pos komisyonu (2 TL) = KALAN 53.09 TL
100 TL nin %5 i aracı komisyon(5 TL) = KALAN 48.09 TL
2) 500 TL para ile kendi şirketinizi kurarsanız ne olacak
- %18 KDV ödeyeceksiniz
- %15-%20-%27-%35 şeklinde kademeli olarak gelirinize göre artan şekilde gelir vergisi ödeyeceksiniz.
- Yaptığınız tüm harcamaların faturasını gider gösterip gelirinizden düşeceksiniz.
- %1.5 - %2 civarı pos komisyonu ödeyeceksiniz. (Paytr öneririm tüm banka poslarını %2.5 den ve tüm banka hesaplarını %1 den kullanabiliyorsunuz)
100 TL için %18 KDV (15.25 TL) = KALAN 84.75 TL
84.75 TL nin %15 gelir vergisi (12.71 TL) = KALAN 72.04 TL
100 TL nin %2.5 si pos komisyonu (2.5 TL) = KALAN 69.54 TL
Birde giderleriniz olacak, onlarıda hesaba katarsanız ödeyeceğiniz toplam verginin yarısını ödersiniz belki, başkası aracı olursa o imkanınız olmayacak.
En kötü senaryoda bile 69.5 TL kazanmak yerine 48 TL kazanmayı tercih ediyorsunuz, başlangıç maliyetiniz 350-400 TL civarı demiştim ilk 2000 TL lik satışınızın aracı firmayla çalışmak için ödeyeceğiniz tutar 430 TL.
Eğer hala size zarar verecek, işinizi baltalayacak yorumlar yazdığımı düşünüyorsanız veya bu yöntemi görmezden gelip ben aracı kullanacam diyorsanız, cevap yazın silmem için verdiğim 2 yanıtıda siliyim.