ayesoft adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Elde edilen kâr'ın sıralı olarak %15-%20-%27-%35 gelir vergisi var. (bknz: link)
Bu vergiyi kim ödüyor düşündüğünüz sistemde?

Sizin aklınızdaki yöntem sadece batmakta olan veya bir şekilde vergi kaçırmayı ve kaçmayı hedefleyen kişiye hitap ediyor. Madem herhangi birinin bunu kendi firması üzerinden yapmasında sakınca olmayacak bir iş olarak görüyorsunuz (yani legal bir iş). Evinizden şahıs firması kurma maliyetiniz (noter/defter tasdik + fatura bastırma) 350-400 tl civarı yerine görede aylık muhasebe ücreti 100-150 TL bide başka yerde çalışıyorsanız bağkur zorunluluğunuzda yok, neden kendiniz bu işi yapmıyorsunuzda aracı arıyorsunuz?
Ya iş legal değil, yada sürekli değil (2 alternatiftede aracı olan kurumun legal olması muhtemel değil).
Önemli olan firmayı bulmak sanıyorum geri kalan ve bana ait her ödemiyi yapmaya hazırım legal olmasa neden kdvsini ödeyelim sizce
Bu cevap yeterlimi
Siz bizimle çalısmak yardımcı olmakmı istiyorsunuz konumu baltalayıp bana suclamamı atıyorsunuz ayırt edemedim şimdi bende
Ben eksik kalmıs olabilirim.gerekenlride ödemeyi kavul ediyoeum ayrıca o dediğiniz vergilen sahıs firmasında bir kısmı gerekli limited şirketinden bahsetmiyorum ödeme için sanal posu kırucaksın %18 i ödüceksin %7 firmaya ve ödeme yöntemine kalacak ayrıyetten doğan vergileri ben karsılarım tabi bi firma bılursam ama siz sormuyorsunuz üstümden yorum yapıyorsunuz.sizden şikayetçi değilim ama öemnunda olmadım.yinede ilgi ve alakanız nedendir anlayamasamda tesekkür ederim...

Kendim kurmama nedenime gelirsek maddiyatım olsa kimseye boyun eyeceğimizi yada mümkünatı olupta kimsenin bunu yapacagını tahmin edemiyorum.
Yeterlimi hocam?