ben tam anlamadım. hakkında kesinleşmiş icra takibi başlamış mı? e-devlet'ten görebiliyor musun?
eğer bu borç haksız diyorsan icraya vermelerini bekleyip 1 hafta içinde gidip borca itiraz ederek icrayı durdurabilirsin.
bu durumda karşı tarafın durumu mahkemeye taşıma hakkı söz konusu olur. görüşme kayıtlarını falan ister hakim. eğer haklı olduklarına inanmıyorlarsa dava açmazlar icra düşer.
hukuken haklıyız hakim bizden yana karar verir derlerse dava açarlar senden borcun %40 fazlasını alırlar.
eğer bu haksız bir borç ben mahkemeye verilirsem de hakkımı savunur bu borcu ödemem dersen yapman gereken:
1. hukuk bürosu aradığında bir daha kendilerini rahatsız ederlerse baroya şikayette bulunacağını, yasal süreci işletmelerini, icra dairesinden başka kimseyle muhatap olmak istemediğini söyle
2. eğer resmi ikametinde oturuyorsan icra yazısı gelir bir süre sonra. icra dosyası açılınca 1 hafta içinde icra dairesine gidip icrayı durdur.

yok borç haklı ben ödemeyi düşünmüyorum dersen akrabalarını falan bulup onları taciz ederler. bu işlemlerin her biri için baroya şikayet edebilirsin ama kimi kime şikayet ediyorsun o da ayrı konu