Amatör düzeyde video hazırlıyorum slaytlı bir şekilde. Ancak youtuber olan kanallara bakıyorum videonun önünde capslar dahi tam profesyonel olmuş. Şimdi bizlere ekipman olarak neler gerekiyor şimdiden teşekkürler
Öncelikle merhaba. Hocam sağlam bir içerik üreticisi olabilmek için gerekli ekipman vs olsun bilgim doğrultusunda cevap vermek isterim. Youtube giriş yapacaksınız ilk düşünmeniz gereken şey içerik ve konsept. Konsepti hazırlayıp ve içerik bulduktan sonra gerisi ekipmanın işi. En iyi ekipmanlarıda tedarik etseniz içerik olmadığı sürece hiç bir işe yaramayacaktır. İçerik tamam konseptim hazır diyorsanız o zaman işin ekipman boyutuna geçebilirsiniz. Hocam unutmayın, sizin için en önemli şeylerden ilki görüntü değil ses.
Ses, anlatım ve sunum ne kadar iyi olursa insanlar o kadar fazla videonuzu izleyecektir. Tabi ki sesten sonra görüntü de oldukça önemli. 1080p Hd kayıt yapabilen bir kamera işinizi görecektir. Karar vermeniz gereken ikinci aşama sesi nasıl kayıt altına alacağınızdır. Yaka mikrofonu, mikser+condanser mikrofon, usb condanser mikrofon, direk kamera sesi gibi. Bunu bilginiz ve ihtiyacınız doğrultusunda seçebilirsiniz. Ses ve görüntü için ekipmanlarım var yada tedarik edeceğim onlar kolay diyorsanız gelelim işin diğer bir kısmına. Çekimlerinizi ev/ofis gibi ortamlarda yapacağınızı varsayıyorum. Bulunduğunuz yerin sessiz olması bu konuda size avantaj sağlayacaktır. Ayrıca çekimlerde görüntünün daha iyi olması için
Softbox yani sürekli ışık mutlaka olmalı. Aynı zamanda çekimleri yapacağınız alanı iyi seçmeniz gerekiyor. Çekimlerden sonra yapılması gereken bir diğer konu montaj, kurgu ve render aşaması. Burada ilk iş olarak bilgisayarınızın Ram boyutunu yükseltmeniz bu işlemlerde kolaylık sağlayacaktır. Bilgisayarınız ve ram ne kadar yüksek olursa o kadar stabil ve hızlı olursunuz. Montaj ve kurgu için Adobe After Effects, Premier Pro ve ses için Audition programlarını şiddetle tavsiye ederim. Tabi ki Sony vegas pro, camtasia, audacity vb gibi alternatifler de mevcut. Size şu ekipmanlar olmalı diyemem ancak giriş seviyesinde ekipman tavsiyeleri verebilirim.
Ses için yaka mikrofonu : Boya M1 yaka mikrofonu
USB mikrofon : Rode NT-USB mikforon
Mikser için mikrofon: Behringer yada rode tavsiyemdir.
Ve tabiki ihtiyacınıza göre ses kartı.
Kamera : Canon 750D yada Nikon D3300 gibi cihazları tavsiye ederim.
Işık : 4 duylu iki adet softbox
Mikrofon ayağı + Kamera ayağı (tripod)
2+1 ses sistemi işinizi görecektir.
Gerek yok ancak daha ayrıntılı bir ses senkronu yapmak isterseniz referans hoparlör tavsiyemdir.
Verebileceğim ve işe yarayan bazı nacizane tavsiyeler.
1- Bol bol kitap okuyun hatta tabiri caizse ne bulursanız okuyun. Zor kelimeleri sürekli söylemeye çalışın hocam konuşmanızı iyileştirir.
2- Sürekli çekim denemeleri yapın. Ses denemeleri yapın ve montaj denemeleri yapın. Hem kendinizi geliştirirsiniz hemde eksikleriniz varsa görme şansınız olur.
3- Herşeyde olduğu gibi tabiki burada özgün ve içerik anlamında creative olun.

Son olarak yukarıda aklıma gelen ve yazmış olduğum bilgiler çok bildiğim anlamı taşımaz. Yanlışım varsa affola. Sadece bu yolda edinmiş olduğum nacizane bilgileri paylaşmak istedim.
Çünkü ben bu işe ilk girdiğimde neredeyse hiç bilgi yoktu ve hep araştırarak öğrendim çoğu şeyi ekipmanı vs..
Yaptığınız yada yapacağınız çalışmalarınızda şimdiden başarılar dilerim. İyi çalışmalar.