BLG adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Öncelikle geçmiş olsun, en kısa sürede kurtulmanız dileğiyle diyerek sözüme başlamak istiyorum.
Alacaklı tahsilatı ile uğraşan avukatların %99'u sizin bahsettiğiniz gibi tehditvari konuşarak size göz dağı verme çabasındalar. Çoğu insanlar korkusuyla işlemlerini hemen çözümlerken, avukatlar ise hiçbir işlem yapmadan sözlü olarak sizden tahsilatı alıp para kazanıyorlar. Öbür türlü icraya gidecek, dosyayı verecek ardından size teblig olacak 7 iş günü itiraz etme süreciniz olacak vesaire derken aradan 1 ay geçiyor. Avukatlar bu süreden rahatsız oldukları için ne kadar erken kopartırsam kardır mantığı ile hareket eder.
Ne kadar doğrudur bilmem ancak Vodafone borcum için bir bayan avukat aramıştı sizin gibi hakaret etmişti yüzüne karşı küfürleri saydırmıştım. Kapıya geleceğini, bunun hesabını soracağını söyleyen kadına gelmezseniz diyerek tekrar küfür ettim ve sonuç olarak 3 gün sonra farklı bir avukat arayarak ödeme yapamıyorsanız taksite bağlayalım teklifinde bulundu ve taksite bağladım.
Size diyeceğim şudur ki, karşıdaki her ne kadar alacaklı olursa olsun hakaret etme veya tehditvari konuşma lüksüne sahip değiltir. Avukat kendisine terbiyesizlik yapılmasını istemiyorsa, başkalarına da yapmaması gerekir. Yapıyorsada hiç çekinmeyin gözünüzü yumup saydırın. Bu 1. kural. 2. kural ise gerçekten ödeyemiyorsan şunu söyle ya taksite bağla yada icraya ver yapacak başka bir şeyim yok de. Bak nasıl taksite bağlıyorlar.
Teşekkürler hocam. Arayan zaten orada düşük ücretle çalışan biri diye düşünüyorum. Bir bilgisi olduğunuda zannetmiyorum zaten. Karşımda eğer kayda değer biri olsaydı zaten orta yolu bulmak adına ben daha çok çaba sarf ederdim. Konuda da belirttim zaten bir konuşmada icraya verin dedim. Ama hala ne hikmetse işlemleri başlatmamışlar.

F.Gungor adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Avukat tehdit edince korkarsanız üstünüze gelirler. Karşı atağa çıkarsanız uzlaşma yoluna gelirler. https://www.sikayetvar.com/vodafone-...-dalga-geciyor zamanında böyle bir şikayetim olmuştu. 2 gün sonra arayıp özür dilediler.
Adamlar en azından ilgilenmişler hocam. Ben bu hukuk bürosunun tonlarca şikayetini okudum ama çözüme kavuşanı da daha görmedim. Muhtemelen böyle bir sitenin varlığından bile haberdar değillerdir.