Deneyimlerinizi paylaştığınız için teşekkürler, ben de günlük 1-2 hitlik sitemde tema değişikliği yaptım. SSL ve AMP kurulumu yaptım. Bunların hiçbirisi hitte olumlu veya olumsuz bir değişime neden olmadı (kayda değer şekilde). Fakat gelir anlamında AMP tam bir pişmanlık oldu. Mobil hitten gelen kazanç ortalama %80 oranında azaldı. 2 ay bekledim belki düzelir diye fakat o şekilde kaldı. Ben de AMP'yi kaldırdım. Şuan kazanç normalleşmeye başladı.
AMP kurmak önemli değil aslında. Özellikle Wordpress'de AMP hemen kurabilirsiniz.
Amp'nin amacı kullanıcıya en hızlı açılış deneyimi sunmak, bunu sunan sayfalarıda öne çıkarmak doğal olarak.
Amp kurduktan sonra o sayfalardaki reklamların yerleşimini nasıl yaptınız? Amp sayfalarını sadece kategori mi yoksa tüm sayfa bazlımı yaptınız?
Kullanıcı girdiğinde amp üzerinden ana siteye geçiş yaptığında tasarımsal farklılıklar varmıydı?
Birçok detay bulunuyor, bu nedenle yenilikleri takip ederken uygulama kısmında detaycı düşünmenin faydalı olacağın düşünüyorum ben açıkcası.
HTTPS geçişi sonrası ziyaretçi kaybı normal bir durum ama makale yazarı arkadaşın belirttiği gibi normale dönüyor.
Arkadaşlar şunu unutmamak gerekiyor, sayfalarınızı seo uyumlu hale getirirken kullanıcı odaklı yapıyı elden bırakmamak lazım. Ziyaretçi düşer diye HTTPS'e geçmediğinizde sitenizi ziyaret eden kullanıcıya güvenilir değil uyarısı alıyor. Organikden getirdiğin ziyareçiyi o anda kaybetme tehlikesi yaşıyorsun bir bakıma.