Selamlar değerli r10net sakinleri, Adsense Hikayem bölümünü sık sık ziyaret eder bir gün bende burada yazacağım derdim hep ama üyeliğim yoktu

En netice üyeliğim onaylandı ve aranıza katıldım. Geçte olsa buraya bişeyler karalamaya çalışıcam. Benim adsense hikayem Temmuz 2017'de başladı. Yani Temmuz 2017'de sitemi açtım ancak buraya yazabiliyorum ama projem için henüz yolun başındayım o yüzden aşağıya geçmişe dönük yaptığım işleri yazıp ayda bir kez güncellemeyi düşünüyorum.
Hedef; proje 1 senesini doldurduğunda 1000 TL gelir elde etmek. Temmuz 2017
700 TL bütçe ile özel yazılım hazırlatıldı site ingilizce-türkçe-almanca olarak yayına alındı. Şuan aylık 8 $ karşılığında VPS'de barındırılıyor.
Ağustos 2017
İtalyanca ve Fransızca dil seçenekleri eklendi. Site hızı artırmak için iç seo çalışmaları yapıldı.
Eylül 2017
200 TL bütçe ile yazılımda seoya uygun düzenlemeler yapıldı, link yapısı değiştirildi. Bu değişiklikten sonra anahtar kelimeler (TR için) 20. sıradan giriş yaptı.
Ekim 2017
Rusça dil seçeneği eklendi. SSL sertifikasına geçildi. 2 Adet tanıtım yazısı alındı. (SSL'e geçişten sonra tüm kelimeler kayboldu dönüşü 3-4 hafta sürdü.
Kasım 2017
Türkiyede hedef anahtar kelimede ilk 5 e yerleştim ancak hit almak için en az ilk 2 de olmam gerekiyor. şuanki hit günlük 50-60 tekil.
Ek olarak domain süresi +1 yıl daha uzatıldı (seo amacı ile)
+3 Teknoloji tanıtım yazısı alındı.
Aralık 2017
Türkiyede hedef anahtar kelimede 4. sıradayız (SSL ve Domain süresini uzatmanın etkili olduğunu düşünüyorum) , günlük tekil 150.
Adsense kodları 10 Aralıkta eklendi kazanç şuan 9 TL yarısı ABD'den. Diğer dillerde henüz yerim olmasada hitin %25'i ABD'den geliyor ve ABD'de hedef anahtar kelimem 6 ila 12 arasında gidip geliyor.
+1 Tanıtım yazısı alındı.
Şubat 2018
Hedef anahtar kelimede 3. sıradayım. Günlük tekil 200, Adsense kazancı 100 TL civarında hitin %25'i ABD, İtalya ve Almanya'dan. Tanıtım yazısı almadım yakın zamanda yüklü almayı planlıyorum.
Mart 2018
Adsense ödeme eşiğine ulaştım, günlük tekil hit 250, Türkiye sıralamam 3, İtalya 2, ABD 5, Almanya ve Avusturya 4. Temmuza kadar aylık 1000'i bulur mu bilmiyorum ama her ay düzenli bir yükseliş söz konusu. Tanıtım yazısı almak istiyorum ama yabancı site bulmak sıkıntı, yabancı dil olsaydı belki yabancı forumlardan bulabilirdim.
Ayrıca şunu farkettim, Türkiye için uğraşmaya değmez TBM 3-5 kuruş, ABD Avusturya ve Almanyadan 1 tık 1 ila 2,5 TL getiri sağlıyor, İtalya 50 kr. civarında bu dillerde tanıtım yazısı araştırıyorum.
Nisan 2018
Bu ay Adsenseden ilk ödememi aldım, günlük tekil 200 ila 300 arasında, Anahtar kelime sıralamalarında pek değişiklik yok.
Nisanda 3 Tanıtım yazısı aldım, İspanyolca dil seçeneği ekledim ve 200 TL bütçetasarım & logo düzenlemesi yaptırdım, çevirileri tekrar profesyonel bir firmaya 200 TL karşılığında yaptırdım. Ayrıca yazılımda önemli optimizasyonlar yaparak site hızı ve seo puanını yükselttim. Cdn kurdum ve sunucuyu yükselttim.
Bu ay baya çalışma yaptım Mayıs Haziran gibi meyvelerini toplayacağımı düşünüyorum. Temmuza az kaldı
Mayıs 2018
Nisanda yaptığım çalışmalar sanırım netice vermeye başladı, Bu ayki hasılat 163 lira akşama kadar 170 civarında kapanır.
Tekil hit 300 civarında, hedef anahtar kelimelerin durumu şu şekilde; Türkiye:3 Rusya:5 ABD:6 İngiltere:5 Almanya:5 Fransa:2 İtalya:2 İspanya:98
Bu ay herhangi bir çalışma yapmadım sadece izledim, temmuz bitene kadarda herhangi bir çalışma yapmayı düşünmüyorum.
Hedefim Temmuz bittiğinde aylık 1000 TL kazanmak gelişimi aşağıya ekliyorum ve gerçekleşeceğine inanıyorum
Haziran 2018
Bu ay Mayıs ayına oranla ufak değişiklikler söz konusu sanırım artık ufak ufak ilerleyecek

Dolayısıyla hedef olan 1000 TLye bu ay süpriz olmazsa ulaşamadım ama çok şey öğrendim ve ufakta olsa bir başarı sergiledim. Siteyi mantıklı bir teklifle satmayı yada bekletmeyi düşünüyorum yabancı dil seo fiyatları yüksek olduğu için seo çalışması sadece Türkiye için yapıldı, yabancı dilde seo için kaynak oluşturabilirsem devam etmeyi oluşturamazsam satmayı hedefliyorum. Takip edenlere teşekkür ederim, son güncellemeyi ay sonu yayınlayacağım.
Temmuz2018
Evet 1 yıl doldu ama hedefe malesef ulaşamadım, son aylarda yabancı dilde seo yapmam gerekiyordu ama bütçem yoktu. An itibarıyla temmuz ayı kazancım 200 lira yani hedefin 5 te 1i bence fena değil ama yetersiz, sitenin trendi güzel her ay kazanç artıyor ama ben satmayı planlıyorum, bir miktar seo bütçesi ile uçuşa geçebilir.
Takip eden herkese teşekkürler.