Sanırım siz benim yazdıklarımı okumuyorsunuz yada 1-2 cümlesine takılıp kalıyorsunuz. Ben sadece en baştada belirttim DİNDE ZORLAMA YOKTUR ibaresine istinaden cevap yazdım. Video beni ilgilendirmiyor siz kafanıza göre yorum yapmışsınız. Sizin din hakkında yorum yapma fetva verme gibi yetkiniz yok.
Ben size ahmak demedim ki ; "Biri çıkar, " Peygamber efendimiz 9 yaşında bir kızla evlenmiştir, bu caizdir " der.
. " bu mesajınıza istinaden bunu diyen ahmaktır dedim devamını koymadım mesaja. Sizle alakası yok bu ahmaklığın. Yahu dini insanların söylemleriyle anlamayın gidin kuran okuyun hadis okuyun karşılaştırın. İslam alimlerini okuyun. Onun bunun söylediği ile aklınıza yatmayana direkt red ediyorsunuz şu devirde herkes alim olmuş zaten. O arkadaş ile polemiğe girmeye gerek yok kendisine göre birşey demiş.
Buyrun ben size çok büyük bir kitapdan bir örnek yazayım hanefi mezhebi ile örnek.
Hanefîlere göre: (ed-Durrul-Muhtâr, I, 326, Merakil-Felah, 60)
Tembellik sebebiyle namazını kılmayan kişi fasık olup, böyle bir kişi haps edilir ve namazı kılıp tevbe edinceye kadar vücudundan kan akacak şekilde dövülür. Ya tevbe edip namazını kılar yahut hapishanede ölür.
Benim derdim burada size laf yetiştirmek değil islam adına din adına konuşmanız beni rahatsız ediyor.
Okuyamamışsın hocam belli ben en başından beri video ile alakam yok diyorum video'yu bile izlemediğimi söyledim
O zaman hava almayın hocam ne diyelim. Siz islam alimlerini çöpe atıyorsanız bilemem.
Tembellik sebebiyle namazını kılmayan kişi fasık olup, böyle bir kişi haps edilir ve namazı kılıp tevbe edinceye kadar vücudundan kan akacak şekilde dövülür. Ya tevbe edip namazını kılar yahut hapishanede ölür.
Bir sahabe namaz kılıyormuş lakin arkasından kötülükler yapıyormus bunu peygamberimize iletmişler peygamberimizde "elbet birgün düzelecektir" buyurmuştur. Çünkü namaz kibri kaldırır, temiz bir kalp sağlar bize. İnsan namaz kıldıgı zman gerçekten kendine çeki düzen veriyor.
Sizede aynı görüşü atıyorum.
Bildiğim kadarıyla diğer 2 mezhepte de bu tarz yaptırımlar var.
---------------------------------------------------
BUDA TOPLU OLARAK SON MESAJIMDIR BİR SÜRÜ VAKİT KAYBETTİM ZATEN

ARKADAŞLAR ONUN BUNUN DEDİĞİNE BAKILARAK İSLAMI KIYASLAMA, ELEŞTİRİ YAPMAYINIZ !
Vesselam