Yeniceri adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Videoyu izlemeiysen, biz neyi tartışıyoruz kardeşim? Sen bana AHMAK dedin, bu mu uygun üslüp? Sen diyorsun ki, " Dinde namaz kılmayana ceza vardır ". Ama bak konuda senin düşüncende olan başka bir arkadaşta, " Kuranda zorla namaz kıldırılmaz " diyor. Sen beni boşver. Senin düşüncelerini paylaşan başka biriyle çelişiyorsunuz.
Neyse, daha fazla uzatmaya gerek yok. Einstein'in dediği gibi " Önyargıyı parçalamak, atamu parçalamaktan zordur ". Daha fazla ilerlersek, konu kilitlenecek ve bazı arkadaşlar ceza alacak. Buna gerek yok. Özelden mesaj yaz kardeşim. Özelden tartışalım bu konuyu.
Sanırım siz benim yazdıklarımı okumuyorsunuz yada 1-2 cümlesine takılıp kalıyorsunuz. Ben sadece en baştada belirttim DİNDE ZORLAMA YOKTUR ibaresine istinaden cevap yazdım. Video beni ilgilendirmiyor siz kafanıza göre yorum yapmışsınız. Sizin din hakkında yorum yapma fetva verme gibi yetkiniz yok.
Ben size ahmak demedim ki ; "Biri çıkar, " Peygamber efendimiz 9 yaşında bir kızla evlenmiştir, bu caizdir " der.. " bu mesajınıza istinaden bunu diyen ahmaktır dedim devamını koymadım mesaja. Sizle alakası yok bu ahmaklığın. Yahu dini insanların söylemleriyle anlamayın gidin kuran okuyun hadis okuyun karşılaştırın. İslam alimlerini okuyun. Onun bunun söylediği ile aklınıza yatmayana direkt red ediyorsunuz şu devirde herkes alim olmuş zaten. O arkadaş ile polemiğe girmeye gerek yok kendisine göre birşey demiş.
Buyrun ben size çok büyük bir kitapdan bir örnek yazayım hanefi mezhebi ile örnek.
Hanefî’lere göre: (ed-Durru’l-Muhtâr, I, 326, Merakil-Felah, 60)
Tembellik sebebiyle namazını kılmayan kişi fasık olup, böyle bir kişi haps edilir ve namazı kılıp tevbe edinceye kadar vücudundan kan akacak şekilde dövülür. Ya tevbe edip namazını kılar yahut hapishanede ölür.
Benim derdim burada size laf yetiştirmek değil islam adına din adına konuşmanız beni rahatsız ediyor.
Dembaba adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
mesajlarını okudum arkadaşım.videoyu çeken islamı temsil etmiyor diyorsun ama onu savunuyorsun.bu ne perhiz ne lahana turşusu.sen islam nedir biliyormusun peki?yoksa hocalarının söylediğinimi savunuyorsun?
Okuyamamışsın hocam belli ben en başından beri video ile alakam yok diyorum video'yu bile izlemediğimi söyledim
BenimWebim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Elhamdülillah Müslümanım hocam ama bir kişi namaz kılmıyorum diye beni dövse ben en önde giden ateist olurum öyle bir dünya yok bunun için şeriat isteyenler varsa yazıklar olsun. Mezhepler türemedir bu arada gerçekten aynı havayı solumaktan tiksindiriyorsunuz bazen.
O zaman hava almayın hocam ne diyelim. Siz islam alimlerini çöpe atıyorsanız bilemem.
Tembellik sebebiyle namazını kılmayan kişi fasık olup, böyle bir kişi haps edilir ve namazı kılıp tevbe edinceye kadar vücudundan kan akacak şekilde dövülür. Ya tevbe edip namazını kılar yahut hapishanede ölür.
ferhatkocabal adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Müslüman olan biri namaz kılmıyor ve bu yüzden dövülüyor. Bir süre sonra bu adam dayak yememek için altını çiziyorum, tırnak içine alıyorum ve kalın yapıyorum "dayak yememek için" namaz kılıyor. Aklınız mantığınız alıyor mu? Namaz Allah için kılınırsa namazdır. Birileri birilerine zorla namaz kıldırıyorsa ne anladım bu işten?
Biraz mantık lütfen.
Bir sahabe namaz kılıyormuş lakin arkasından kötülükler yapıyormus bunu peygamberimize iletmişler peygamberimizde "elbet birgün düzelecektir" buyurmuştur. Çünkü namaz kibri kaldırır, temiz bir kalp sağlar bize. İnsan namaz kıldıgı zman gerçekten kendine çeki düzen veriyor.
Sizede aynı görüşü atıyorum.
Bildiğim kadarıyla diğer 2 mezhepte de bu tarz yaptırımlar var.
---------------------------------------------------
BUDA TOPLU OLARAK SON MESAJIMDIR BİR SÜRÜ VAKİT KAYBETTİM ZATEN ARKADAŞLAR ONUN BUNUN DEDİĞİNE BAKILARAK İSLAMI KIYASLAMA, ELEŞTİRİ YAPMAYINIZ !
Vesselam