Hostibo adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Anlayacağınız bir dille kısaca açıklayalım. Statik IP sabit kalan IP adresi, dinamik ise ağa her bağlanmak istediğinizde değişen IP adresidir. Yapacağınız iş veya statik IP gerekliliği konusunda herhangi bir bilgimiz yok ama sıradan kişisel bilgisayarlarınız içinse statik Ip adresine ihtiyacınız bulunmuyor.Port açma kapatma olayına gelecek olursak ; tam olarak ne için port açıp kapatmak istiyorsunuz.Daha açık anlatırsanız yardımcı olmaya çalışabiliriz.
Hocam şöyle ki;
Bir işyerinde 7 bilgisayar bulunuyor. Bunlar halihazırda ağı kurulmuş ve çalışır vaziyettedir. Bir ana bilgisayar var (server) bir de bu bilgisayara bağlı 7 farklı bilgilsayar. Her bilgisayarın yedekleri, kontrolü ana bilgisayara bağlı. Biraz inceledim normal bir server gibi duruyordu. İşyerini taşıyacağımız için haliyle bilgisayarlarda taşınacak ve internet sağlayıcımızı değiştireceğiz. Bununla birlikte yeni bir modem, yeni bir ip alacağız galiba. Bu nedenle statik ip mi dinamik ip mi diye sormuştum.
Port açıp kapatma meselesi de bilgisayarları birbirine bağlamak için. En azındna benim anladığım bu şekildedir. Umarım anlatabilmişimdir. Çok teşekkür ederim.