Padre adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
@metapak; elinize emeğinize sağlık çok faydalı bilgilerle hiç bu konuda bilgisi olmayan ben bile güzel sonuçlar elde ettim diyebilirim. Şöyle bir şey kafama takıldı, adwords keyword planner da "önerilen teklif" kısmında 550 TL, 430 TL gibi buna benzer sonuçlara yakın bir kaç kelime buldum. Bu fiyatlar TBM değerleri mi? Ortalama aylık aranma 10-100 arası olan ve bu fiyat değerleri olan niche kelimelerle bu işi yapmak doğru olur mu? Adwords keyword planners da ki mantık bu mu?
Merhabalar, güzel yorumunuz için teşekkür ederim. Söylediğiniz fiyatlar reklamverenin teklifleri ama olaya aha XXX TBM değeri var zengin olucam mantığıyla yaklaşmak yanlış olur diye düşünüyorum.
Rekabe oranı, arama sonuçlarında çıkan siteler, arama sonuçlarında reklamın çıkması, aylık aranma hacmi gibi bilgiler ışığında sektör veya doğru kelime seçimi yapılmalıdır yoksa sonuç çoğu arkadaşın başına geldiği gibi hüsran olur diye düşünüyorum.
Size yol haritası çizmesi için şöyle bir sıralama yapabiliriz;
-TBM değerleri yüksek,
-Rekabet orta-yüksek olmalı,
-Aranma hacmi en az 10-100 K ve sypfu sitesinde en az X.XXX aylık organik arama sahip olmalı,
-İlgili kelime google usa'de aranınca sonuç sayfalarında reklam çıkmalı,
-İlgili kelimeyi aradıktan sonra ilk 2 sayfada çıkan sitelerin otoritesi ölçülmeli, en azından 2. sayfaya kadar ilerleyebilme hedefi olmalı
-Spyfu'da aratılan kelimenin son 12 ayda kaç reklamveren ile çalışıldığına bakılmalı bu sayının +10 olması sitenizde keyword ile ilgili reklamların çıkmasını arttıracaktır. (reklamlar kullanıcılarra göre açılıyor ama kullanıcı keyword ile gelmiş bile olsa reklamvveren yoksa o reklam çıkmayacaktır.)

Bu yazdığım maddeler kelimeniz ile pozitif bir korelasyon gösteriyorsa geç kalmadan başlayın derim. Saygılarımla