SefaUyanik adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İslam adına bu kadar tezat konuşan birisine karşı bende gayet üslubuna uygun cevap veriyorum. İlk mesajımda yazıma siz hiçbir ilmi cevap vermeden tamamen kendi düşünücelerinizi yazarak cevap veriyorsunuz din böyle anlaşılmaz herşeyin bir edebi, adabı, kuralı vardır. Dinde namaz kılmayana hapis ve cezai işlemler uygulanır dediğimde ise sizin cevabınız "Namaz kılmayan birini dövmek ve hapse atmak, nasıl bir anlayıştır? Müslümanlık bu mudur? " Dinde zorlama olmaz " kavramı, aslında tüm dinler, inançlar için olmalı. Sadece müslümanlıkta değil." yani bunu araştırdınız mı sorguluyorsunuz ? Hani araştırmaya okumaya davet ediyorsun ya beni davet etmeden önce kendi bi araştır oku ondan sonra bu dediğime zıt birşey bulursan cevaplarsın. Kafanıza göre din yaşıyorsunuz.
Tekrar belirtiyorum koyduğunuz video yu bile izlemedim sadece söylediğiniz sözler yanlış ona istinaden yazmış bulunmaktayım. Bu arada yazdıklarınız tamamen avamın söylediği şeyler islamı azıcık olsa yaşayan insanlar bu tarz şeyleri peygamberimize isnad etmezler. Peygamber zan altında kalacağını kim söylüyor size Allah aşkına yahu tamam hocam eğer ilmi birşey yazacaksanız tartışalım bana avamın yazdıkları şeylerle gelmeyin çünkü ben o görüşte değilim.

Yahu arkadaşım video da o öyle davrandı diye İSLAM'ı o mu temsil ediyor yapmayın Allah aşkına ona buna bakarak İSLAM'ı değerlendirmeyin. Şunu da demeden geçemeyeceğim islam haram birşeye hoşgörü göstermez.
Videoyu izlemeiysen, biz neyi tartışıyoruz kardeşim? Sen bana AHMAK dedin, bu mu uygun üslüp? Sen diyorsun ki, " Dinde namaz kılmayana ceza vardır ". Ama bak konuda senin düşüncende olan başka bir arkadaşta, " Kuranda zorla namaz kıldırılmaz " diyor. Sen beni boşver. Senin düşüncelerini paylaşan başka biriyle çelişiyorsunuz.
Neyse, daha fazla uzatmaya gerek yok. Einstein'in dediği gibi " Önyargıyı parçalamak, atamu parçalamaktan zordur ". Daha fazla ilerlersek, konu kilitlenecek ve bazı arkadaşlar ceza alacak. Buna gerek yok. Özelden mesaj yaz kardeşim. Özelden tartışalım bu konuyu.