Siz kabul etmeseniz de müslümanlık budur ! Müslümanlık senin kafana göre yorumlayacağın birşey değildir. Belli başlı kurallar vardır ve bunlara uymak zorundasın eğer uymazsan cezasını çekersin olur biter. Ben önyargınıza birşey demiyorum sadece din ile ilgili bildiğiniz şeyler avam bilgileri olduğu için düzeltmek istedim yoksa banane elalemin videosuna sinir olmuşsun sövmüşsün dövmüşsün etmişsin. Ama biryerde islam adına yanlış birşey konuşuluyorsa buna da elhamdülillah sizlere vereceğimiz cevap var.
Sizden ricam İSLAMI tartışırken bence sizce diye değil, şu islam alimi bu islam alimi böyle demiştir yada ALLAH şurada böyle buyurmuştur yahut Peygamber böyle söylemiştir demeniz gerekiyor.
Herkes kafasına göre birşeyler derse islam çığrından çıkar. İşin özeti Sizcesi Bizcesi yok. Allah ne derse odur...
Vesselam.
Ah be güzel kardeşim; keşke benim gibi sıradan bir adamın, sadece insani bir eleştirisine böyle sert tepki verdiğiniz gibi; binlerce hatta yüzbinlerce kişiyi sadece kendi çıkarları için, Allah Peygamber diyerek peşinden sürükleyenlere verseniz. Ama siz de haklısınız. İnsanlar araştırmak yerine, senin de dediğin gibi İslam alemi ilan edenlerin peşinden gitmeyi tercih ediyorlar. Nasılsa yazılı bir kaynak yok ya, biri çıkar " Peygamber efendimiz şöyle demiştir " der ve milyonlar inanır. Araştırmak, sorgulamak zor gelir çünkü. Hazır olan bir şey var. Biri çıkar, " Peygamber efendimiz 9 yaşında bir kızla evlenmiştir, bu caizdir " der. Yüzbinlerce kişinin ağzının suyu aka aka, 9-10 yaşındaki kızlarla evlenmekte bir sakınca görmez. Bu tür kişiler için 9 yaşındaki bir kız, kadındır. Benim içinse sadece bir çocuktur. " Bu sapıklıktır " dediğimizde, " Tövbe de, Peygamberimiz de 9 yaşında bir kızla evlenmiştir, çarpılırsın " derler. Çünkü sapkınlıklıklarına çok güzel bir kılıftır.
Neyse, sana tek bir tavsiye verebilirim naçizane. Oku, araştır, aklının ve vicdanının götürdüğü yere git.