Arkadaşın kamera karşısına çıkıp bunu yapması ne kadar doğru bilmiyorum ama Müslümanın Müslümanı uyarması gerekir. Videoda çok güzel bir bölüm var. Domuz eti haram mı? diye soruyor. İşimize gelen şeye haram diyoruz ama işimize gelmeyeni kabul etmiyoruz yada görmezden geliyoruz.

Her koyun kendi bacağından asılır, evet. Ama bu tür durumlarda uyarmak gerekiyor. Kişi bir anlık nefsine yenik düşmüş olabilir ama bu adamın bir sözü içindeki maneviyatı uyandırabilir. Terbiyesizlik yaparak uyardığını düşünen kişiler var. Onları dahil etmezsek efendi bir şekilde uyarı yapanların sorun teşkil ettiğini düşünmüyorum.

Mesela Ahsen TV'deki eleman yapsa bunu kızarım. Amacı farklı çünkü. Tartışma ortamı oluşturmak isteyen birisi. Bu adamları ben takip ediyorum. Amaçlarının insanları germe, tartışma ortamı oluşturmak olmadığını biliyorum.

Nasıl ki yere çöp attığınızda biri sizi uyarıyorsa bu konuda da uyarabilir. Bir fark yok bana göre. Asıl ilginç olan haram olduğunu bildiğimiz şeye gelen bir uyarıya bu kadar sert tepki verilmesi.