Sizleri bazı şeyler rahatsız etmiş olabilir ama burada bu kadar rahatsızlık verecek bir durum göremiyorum?
1- Klasik olarak her defasında bunu duyuyorum "Dinde zorlama yoktur?" bu Kuranı Kerim ayetidir. Genel mahiyetinde ise müslümanlığa girişte zorlama yoktur diye açıklanmaktadır. Dinimizde zorla namaz kıldırma zorla oruç tututurma gibi işlerde de zorlayarak yaptırmayınız şeklinde de açıklanabilmektedir. Ancak islam dinine gidikten sonra yapılması ve yapılmaması gereken şeyler vardır ve bunlara uyulması gerekir, nasıl ki askere gittiğinizde emir alıtndaysanız islam dinine giren de Allah'ın emri altındadır.
2- Karadenizli kardeşimizin bileti yırttığı için mi yoksa olayı farkına varıp günaha girdiği için yaşadığı üzüntüden dolayı mı üzgün görünüyordu? Sizinde sözylediğiniz gibi bilet yırtıldığı için üzüldüyse adamın rızası olmadan yırttığı için haklısınız bileti yırtmaması gerekir di bencede.
3- "Her şeyi bitirdik de, sıra bilet alanlara geldi?" diyorsunuz Herkes gücünün yettiğini yapmaya çalışıyor size göre bundan daha önemli şeyler vardır ama bunlarında yapılması gerekiyor Dinimizde şans oyunları haramdır Diyanetten bakabilirsiniz bunu duyurmaya çalışıyor gücü buna yetmiştir bunu yapıyordur. Bir başkası videodaki arkadaş gibi diğer insanlar ile konuşamıyordur ancak faydalı olacak başka bir iş yapabiliyordur onu yapar.
4- "Yılbaşı hristiyanlarındır, kutlamak günah" bizim kendi bayramlarımız var eskilere sorun bakalım daha önceden yılbaşı mı kutlanıyordu ya da başka bir örnek vereyim bizim kültürümüzde olmayan şeyler ortaya çıkmaya başlıyor bakıyorum yabancılarda da aynı şekilde var daha yeni "Kara Cuma (Black Friday)" gününü ülkemizde de yaptılar? Yabancıların kendilerine ait olan şeyleri neden kültürümüze sokmaya çalışıyoruz? Bizim kültürümüz çok mu eksik yada yetersiz mi kalıyor? sanmıyorum bizim kültürümüzde dimizde Elhamdülillah bize yeter başkalarının ne yılabaşısına ne de kara cumasına ihtiyacımız var.
Sizleri yermek gibi bir düşüncem yok bana göre yanlış düşünülmüş şeyler var ortada sizlere bunları açıklamak istedim. Hayırlı günler