Tevfik adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Aynen öyle, sabır ve emeği sonuna kadar veriyorum salon da hakkını veriyorum. Ama her işe olduğu gibi bu işe de başladığın zaman kafanın rahat etmesi gerekiyor. Bench altına yattığın zaman; işsizlik, gelecek kaygısı, nişan, evlilik vsvs gibi sorular geliyorsa multi fakirsin demektir

Çok fazla örneği var, taktir edilecek (hatta kendimden küçüğün bile bu konuda elini öpeceğim) çok kişi var. Ben onlara sonsuz saygı duyuyorum, onlarla kesinlikle ve kesinlikle kendimi kıyaslayamam bile. Benim olayım biraz sitem etme gibi, yoksa benim kuzenim de Avrupa da 17 yıldır yapıyor (hatta bahsettiğiniz spor mekanların da) ama gel gelelim insan gibi beslenmiyor. Bizim böyle bir kültürümüz yok, sanırım olmayacakta. Çünkü bahsettiğim ürünler çok ama çok pahalı.
Normalde huyum değildir bu konuda cevap vermek. Öğüt gibide olmasın ama, 1 Paket makarna 1,5 TL + tavuk göğsü 9 TL sen düz 15 de. 15*30 = 450 TL + 100 TL de spor salonu ücreti. 550 TL aylık. Motive bir insan bu masrafla natural dışarda dikkat çeken bir vücuda ulaşabilir. Ama izlediğin videolar senin motivasyonunu düşürmüş. Neden çünkü o videolar özellikle bazılarının ki sadece izletip para kazanma amaçlı. Ve izletmek içinde lüx mekanlar, çok fazla kullanmadığı ürünlerin bile tanıtımı gösterimi, aşırı derecede makro araştırması gram tartımı felan yapıyorlar. Diyorsun ki benim zaten param yok hem para yatırıcam birde bunlarla vakit harcayıp çalışmaya harcıyacağım vaktimi yiyeceğim diyorsun. Bir vücut geliştirmeci vardı. Bir yerde okudum bir cümlesini. Spor salonuna girdiğinde kimseyi dinleme diye. Hoca v.s En kral PT olsa bile sen nasıl geliştiğini düşünüyorsan onu yap. Zaten hiç bir zaman Natural olmayıp streoid vücudlara ulaşamıyacaksın. Varabileceğin belirli ölçüler var.

Gel gelelim. Özellikle Amerikadaki hapishanelerde o büyük büyük abiler hergün kilolarca protein yiyerek mi gördüğümüz vücutlara sahip oluyor. O zor imkanlarda