MaRkS adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaşlar yurtdışına 17 bin doları periyodik olarak 15-20 kez transfer edip her transferde yurtdışında aldığımız bitcoini Türk borsasına çekerek bozdurup aynı banka hesabına çekmemiz durumunda bir sorun yaşar mıyız? Bu konu hakkında bilgisi olan arkadaş var mı? Aylık işlem hacmi bir milyon lirayı geçse de transfer edilen para hep aynı para olacak
Karşılığında evrak sunmam gerek.
Maliye gelip arkadaşım sen x firmasına bu yıl 100 bin dolar para göndermişsin. Z Firmasıda sana 100 bin usd para göndermiş ne ayak diye soracak. X Firmasına ödediğin para için Z Firması sana ödeme makbuzu/fatura vs verebilir. Burada sorun yok ancak Z Firması sana 100 bin usd para gönderdiğinde sen Z firmasına ödeme makbuzu yada fatura kesmen gerek. Burada devreye KDV girer sonra Gelir vergisi girer.

iyi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
%2 değil kdv 2 beyannamesi diye aratırsan ne demek istediğimi anlarsın. Pek sorun olmuyormuş ama inceleme yapılırsa %100 ceza alırsınız bilginiz olsun.
Biraz araştırdım ancak kafam karıştı İşin açıkcası çoğu muhasebeci bilmiyor ya da eksik biliyor. Benim muhasebecim 6 yıldır benzer sektörde hizmet veren kişilerle ilgileniyor. Adwords'a Reklam için kredi kartı ile ödeme yaptığımda Adwords bana fatura kesiyor ve %0 KDV yazıyor. Ben bu faturayı muhasebeciye götürdüğümde Yurtdışında bulunan bir firmadan hizmet almışsın onlarda sana kendi ülke yasasına göre %0 KDV'li fatura kesmiş. Bizde bu tutarı gider olarak göstereceğiz ancak KDV alacağımız doğmuyor dedi.
5-6 senedir sorun yaşamadığını söylediği için benim için rahatdı ancak siz aksini söyleyince bir sorgulama isteği doğdu Yarın gidip bir hesap soralım bakalım ne diyecek.