Arkadaşa güzel ülkemden memnun değilseniz, çıkış kapısı var yazmışsınız. Tamam güzel ve tatlı bir cümle eyvallah. Madem ülkenize bu kadar aşıksınız, 400k ciroyu resmiyette 75k gösterip niye vergi kaçırıyorsunuz?
Cümleyi tekrar dikkatli okumanı tavsiye ederim.
"Ben bu sene 400k ciro yaptım resmiyet'de kâr'ım 75 bin tl olarak sabitledim ve %0 gelir vergisi ödeyeceğim"
400K Ciro yaptım ve kâr'ım 75.000 TL olunca o şirketden daha fazla iş yapmadım yani sabitledim. 29 Yaş altı girişicimci gençlerde 3 vergi dönemi boyunca 75.000 TL'ye kadar gelir vergisi %0 bende bu
yasal hakkımı kullanıyorum.
Ayrıca ben bu mesajı ek gelirden vergi alınmasından rahatsız olanlar için yazdım. Ben yılda 400.000 TL'lik alış/satış yapıyorum ve buna istinaden yılda 75.000 TL para kazanıyorum. Yıllık 75.000 TL / 12 AY = Aylık 6250 TL kazanca tekabül ediyor.
Aylık 6250 TL'lik bir gelir ek gelir
değildir, Bildiğiniz gelirdir ve vergiye tabidir.
Kısacası ayda 200-300 TL ek gelir elde ediyorsanız devlet bununla uğraşmaz (Ben bugüne kadar ne böyle birşey duydum nede gördüm) Aylık kazancın 6250 TL'yi, Yıllık kazancın 75.000 TL'yi geçmiyorsa ve yaşınızda 29 yaşın altındaysa (eğer sizin yaşınız tutmuyorsa kardeşinizin adına vs kurun) gelir vergisi zaten ödemiyorsunuz. Artık KDV'yide bir zahmet ödeyi verin