malesef tüm müşterilerim farklı zamanlarda websitelerine ulaşamıyorlar. Sitem sahibine sorduğumda ise bana unban linki veriyor. Müşterilerimde unban yaparak sitelerine giriyorlar. Unban dediğimiz olay ip adresini server tarafından bloklanmasıdır. Bu arkadaşın sisteminde bu sorun bana müşteri kaybettirdi ve mailler devamlı spam a düşüyor. Kesinlikle tavsiye etmiyorum.
Merhaba,
Müşterileriniz firewall sistemine takılıyorsa kuralları ihlal eden davranışlar sergiliyorsa bu konuda bizim yapabileceğimiz pek birşey bulunmamaktadır.
Firewall sisteminin işleyişini burada sizinle paylaşayım;
Firewall sistemi;
5 kere yanlış şifre girmeniz (cpanel,webmail,whm) ve sunucuya aşırı bağlantı(Saniyede 80 bağlantı DDOS atak) yapmanız ile alaklıdır.
Birde 401 403 406 501 503 gibi güvenlik ihlali olan sayfalara sık bağlantı yapıldığı zamanda bloklanırsınız. Ek olarak sunucularımızda yazılımsal firewallda mevcutdur comodo waf mod security kural zincirleride mevcutdur.
Anti virüs koruması ftp içerisinde virüslü yada shell dosyası yüklemesi yapılırsa yazılım dosyayı karantinaya alıp devamı tekrarlanırsa ip adresini bloke eder.
Son olarak sürekli zaten bu şeklinde bloklanan bir müşterimiz ile talep edildiğinde sorunun neden kaynaklandığını tespit edip sorunun yaşanmaması için kendisine yardımcı olmaktayız.
Bu koruma sistemlerini x firmaları ücretli şekilde satarken biz ücretsiz olarak tüm müşterilerimize sunuyoruz 23-24 Aralıkda Yıllık Genel Bakım döneminde artık bu sistem devrdışı bırakılıp çok daha üst seviye firewall sistemine geçiş yapılacaktır.
İp adresi bloklanmış bir hesabın ticket dahi açmadan kendinizin kaldırmasınıda sağlayan firma sayısı çok nadirdir.
Firewall ile alakalı sorunlarınız ticket sistemini kullanarak teknik personele iletirseniz neden bloklandığınız hakkında size yardımcı olacaklardır.
İyi günler.