Hemen hemen hepsini kullanıyorum. Her ne kadar amacına göre değişse de, Akakce, Cimri vb platformlardan orjinal olan ürünü hangisi daha hesaplı veya kupon desteği ile sattığını araştırıyorum. Gittigidiyor, Hepsiburada, N11, incehesapdan, artık kimden denk gelir ise.
Yalnız son 2 alışverişimde N11 kullanmıştım ve ikisinde de sorun yaşadım. N11'de son zamanlarda merdiven altı tedarikçilere satış imkanı sunması kötü oldu. Açıkcası N11'e güvenerek satınalmalarımı yapıyorum. Siparişi verirken stok var görünüyor. Adamlar 3 gün sonra arıyor ve elimizde stok kalmadı diye geri dönüyorlar. (Lastikde de başıma geldi, Ayakkabıda da.) Ve o kadar genişler ki "Elinizden geleni ardınıza koymayın hocam" diye telefonu kapatan firmalar türedi. Eskiden buralar hep dutluktu. Ne ayıplı mal gelirdi, ne iade edilmesi gereken bir ürün, ne de tedarikçi kaynaklı bir stok ya da kargo problemi. Son zamanlarda N11'de bunu sıkça gördüğüm için artık heralde "Mağazaya soru sor" kısmını kullanarak vereceğim gibi görünüyor.
Aralarında en hesaplı olmasa da, hem en hızlı hem de en güveniliri bana göre Hepsiburada'dır. (Bunlarda da kupon kıtlığı var.) N11'i bu kadar satış yapmasının en büyük nedenlerinden birisi de kuponlar oluyor. Ama dediğim gibi son zamanlarda N11 önüne gelen her firma ile çalışmaya başladığı için kalitesiz tedarikçileri içinden ayıklamak gerekiyor.